Al treilea caz de gripă în Sălaj

Un nou caz de gripă sezonieră a fost confirmat zilele trecute în Sălaj. Este vorba de o persoană cu vârsta de peste 50 de ani. „În perioada 10-16 februarie, o persoană a fost diagnosticată cu gripă, însă a fost vorba de o formă uşoară, aceasta fiind tratată în ambulatoriu”, a explicat Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj. Este cel de-al treilea caz, primele două fiind depistate în urmă cu aproximativ o lună. Virusul a fost contractat de două persoane cu vârste cuprinse între 50 şi 64 de ani, acestea având nevoie de spitalizare. “Primul caz de gripă în judeţul nostru a fost confirmat de Institutul Cantacuzino în urma probelor transmise. În situaţia celui de-al doilea bolnav, având în vedere că prezenta aceleaşi simptome, diagnosticul a fost confirmat la Zalău. Ambele forme de gripă au fost medii, ambii pacienţi au fost trataţi în spital”, a mai spus directorul DSP Sălaj.

La nivel naţional, în ultima săptămână au fost confirmate încă 15 cazuri de gripă. Astfel, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute severe numărul cazurilor de gripă a ajuns la 39.

Virozele, din nou în creştere
De asemenea, în ultima săptămâna, în judeţ s-au înregistrat circa 1.784 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu peste 11 la sută mai multe faţă de săptămâna anterioară, cele mai multe dintre ele fiind la grupa de vârsta 5-14 ani, unde au fost depistate 591 de cazuri. Potrivit Ligiei Marincaş, cele mai multe forme au fost uşoare şi foarte uşoare, pacienţii fiind trataţi în ambulatoriu. Medicii au dispus internarea în doar 14 cazuri, în nouă dintre acestea fiind copii.
În aceeaşi perioadă au fost semnalate şi 218 pneumonii, în uşoară creştere comparativ cu intervalul anterior. “Cele mai multe cazuri au fost depistate la segmentul de vârstă 15-49 de ani, respectiv 67. Totodată, 35 de pacienţi au avut nevoie de internare, dintre aceştia 18 au fost copii”, a mai precizat sursa citată.

One Thought to “Al treilea caz de gripă în Sălaj”

  1. Las Fierbinti si primarul din localitatea Trebuci...

    PORCINA SAU SCROFINA?
    GRIPA,ZIC!

Leave a Comment