Salarii diminuate la Poliţia Locală Zalău

Angajaţii Poliţiei Locale Zalău vor fi nevoiţi să returneze o treime din sporul de staţie. Majorarea, în anul 2012, a dreptului salarial menţionat, respectiv de la 10 la 15 la sută, a fost declarată ilegală de către Curtea de Conturi Sălaj, în urma unui control efectuat în iulie 2013. Lucrătorii Poliţiei Locale au beneficiat  de sporul majorat doar 14 luni. În octombrie 2013, conducerea instituţiei a decis suspendarea acordării celor cinci procente, iar în noiembrie a dispus recuperarea sumelor acordate, urmând ca cei 48 de salariaţi ai instituţiei să primească lefuri diminuate cu cinci la sută, adică cu aproximativ 41 de lei mai mici.
Potrivit lui Dorel Baidoc, preşedintele sindicatului Lex-Com din cadrul Poliţiei Locale Zalău, în decembrie, organizaţia pe care o reprezintă a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială, solicitând suspendarea dispoziţiei conducerii instituţiei privind recuperarea sumelor, însă magistraţii Tribunalului Sălaj au respins cererea ca fiind inadmisibilă.
„În 3 decembrie am deschis o acţiune în instanţă împotriva conducerii instituţiei, prin care solicităm anularea celor două dispoziţii, respectiv cea de suspendare a acordării celor cinci procente şi cea de recuperare a sumelor. Însă, până la pronunţarea unei sentinţe, am depus în 4 decembrie o cerere de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea restituirii sumelor acordate, însă cererea a fost respinsă de Tribunalul Sălaj”, a precizat Dorel Baidoc, adăugând faptul că se va formula o nouă cerere la Curtea de Apel Cluj.
După cum a explicat reprezentantul Lex-Com, majorarea sporului de staţie s-a făcut conform legii. „Condiţiile în care ne desfăşurăm activitatea s-au modificat. Avem cel puţin 80 de camere de supravegheat, echipamentele sunt învechite şi deteriorate, staţiile sunt şi de şapte-opt ani. A fost înfiinţat un dispecerat nou şi am primit, de asemenea, şi noi atribuţii. Totodată, nivelul emisiilor de radiaţii a crescut. În luna aprilie 2012 a fost întocmit, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică-Centrul Regional Cluj, un buletin de analiză. Conform certificatului emis, s-a constatat că nivelul radiaţiilor a crescut, astfel încât s-a decis majorarea acestui spor cu cinci la sută”, a specificat Baidoc. Acesta susţine că obţinerea unei sentinţe favorabile este posibilă dat fiind faptul că există judeţe în care colegii lor au avut câştig de cauză.

3 Thoughts to “Salarii diminuate la Poliţia Locală Zalău”

  1. Anonim

    …sa le dea si spor de „seminte”!…

  2. Adi

    Platiti degeaba. Ma bucur ca nu-s zalauan, inca noi nu avem.

  3. adrian

    ce naiba faci acolo baidocule nimic nu ti merge ai o functie pe care nu o onorezi cu nimic

Leave a Comment