Phoenix Şimleu a pierdut în patru seturi meciul de la Dej

Unirea Dej – Phoenix Şimleu 3 – 1 (25 – 14, 25 – 23, 28 – 30, 25 – 21)

Formaţia pregătită de Mircea Abraham şi Marius Oniga nu a reuşit să producă surpriza pe terenul Unirii Dej, chiar dacă, în multe momente, jocul echipei Phoenix a fost peste cel al echipei gazdă.
Dacă în primul set, gruparea de la poalele Măgurii a contat foarte puţin, pierzând la 14, în actul secund, şimleuanii au arătat o cu totul altă faţă. La primul time-out tehnic, Phoenix conducea cu 8 – 1, iar la al doilea avea anvans de cinci puncte, 16 – 11. Finalul a fost, însă, dezamăgitor. Jucătorii au început să facă tot mai multe greşeli, iar Unirea a revenit în forţă, a egalat la 23 după ce a fost condusă cu 14 – 21 şi s-a impus cu scorul de 25 – 23.
Parţialul trei a fost adjudecat de formaţia şimleuană, care a revenit pe final şi a egalat la 19. Pe final s-a mers „cap la cap”, iar în relungiri, Phoenix s-a desprins la două puncte, 30 – 28.
Jucătorii lui Abraham n-au mai avut, însă, puterea de a se impune şi în setul patru, cu toate că au îneput foarte bine. Şimleul a avut 16 – 10 la a doua întrerupere tehnică, după care a urmat declinul. Dejul a profitat de căderea inexplicabilă a oaspeţilor şi a câştigat nouă puncte consecutive, ducând scorul la 19 – 16. Formaţia şimleuană nu a mai avut puterea să revină pe final şi a cedat la 21.
„Pur şi simplu am avut ghinion. Cum am pierdut cu 3 – 1, la fel de bine puteam şi câştiga. Au fost şi câteva greşeli de arbitraj, dar vina este a noastră pentru acest rezultat. Cu puţin mai multă atenţie, puteam obţine o victorie care ar fi foast foarte preţioasă. Avem însă suficient timp la dispoziţie pentru a pregăti meciul care urmează, cu Explorări Baia Mare, în care ne dorim foarte mult victoria”, a precizat antrenorul secund al Phoenix-ului, Marius Oniga.
În etapa a VII-a, programată sâmbătă, Phoenix Şimleu va sta, urmând ca peste două săptămâni să primească vizita echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Phoenix Şimleu: Toth Gabor, Răzvan Vâlcelean, Gjoko Josifov, Ionuţ Rus, Jovan Sajnberger, Ovidiu Teuşan şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Şerban Paşcan, Sergiu Ivan, Ionuţ Silaghi şi Ionuţ Teleleu. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

Leave a Comment