Liberalii si udemeristii, fata cu fariseii de la guvernare

Liberalii si udemeristii, fata cu  fariseii  de la guvernarePotrivit presedintelui UDMR Salaj, deputatul Seres Denes, actualul Guvern este incapabil sa gestioneze problemele cu care se confrunta, azi, tara. Ne dam seama, pe zi ce trece, ca Guvernul Boc este incompetent, nereusiund sa rezolve problemele legate de criza. Mai mult, ne surprinde ca atat PSD, cat si PDL, nu isi pot tine promisiunile. Nu neaparat cele facute in campania electorala, ci angajamentele post electorale. Asta ne arata ca actualele partide aflate la putere nu cunosc realitatile cu care se confrunta tara.

Toate acestea vor duce, din pacate, la ample proteste sociale, a afirmat Seres Denes, joi, in cadrul unei conferinte de presa.

Seres Denes sustine, printre altele, ca Salajul va fi unul dintre cele mai afectate judete din tara in urma activitatii acestui Guvern, in conditiile in care masura privind impozitul forfetar va afecta cel putin 700 de firme din judet. Impozitul minim obligatoriu va avea un efect dezastruos si pentru salajeni. In judetul nostru au fost deja afectate (pana joi dimineata – n.r.) deja 300 de societati, care au decis sa isi radieze ori sa-si suspende activitatea. Dupa toate probabilitatile, numarul acestor societati va ajunge la 700, ceea ce va duce la o crestere semnificativa a numarului somerilor, spune parlamentarul.

In alta ordine de idei, Seres Denes face cunoscut ca, in loc sa se ocupe de problemele reale ale economiei romanesti, Guvernul Boc are alte prioritati, ca de exemplu cele legate de anumite interese de grup: In loc sa se ocupe de problemele reale ale tarii, guvernantii se ocupa de << ciolaniada >>, schimband oamenii din institutii. Logica mea imi spune ca cei care au lipit afise sau au stimulat financiar PDL si PSD fac, acum, presiuni pentru a obtine aceste functii. Din punctul meu de vedere, si nu numai, asistam la un fariseism nemaiintalnit.

La nivelul judetului Salaj, Ordonanta de Urgenta privind deconcetratele va afecta pozitia a cinci directori, membri UDMR. Este vorba de directorii de la APIA, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Garda de Mediu, Consultanta Agricola si Directia de Munca Salaj.

Liber la liberali

Si liberalii salajeni critica vehement actuala guvernare. Constatam ca lucrurile merg din rau in mai rau. Cu fiecare actiune pe care o intreprinde, ne dam seama ca masurile luate de actualul Guvern au ca singur scop deservirea unor interese de grup, a declarat, saptamana trecuta, presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu. Liderul liberal a reamintit o serie dintre promisiunile electorale ale partidelor aflate, azi, la guvernare, angajamente uitate si, mai grav, calcate in picioare de catre politicienii aflati la putere. Faptul ca s-au promis cresteri salariale, este deja un lucru uitat. La fel si promisiunile legate de cresterea punctului de pensie, majorarea alocatiilor familiale, cresterea salariului minim pe economie etc. Azi, constatam ca niciunul dintre aceste angajamente fata de electorat nu se regaseste in programul de guvernare al actualului Guvern Boc. Este evident ca toate acestea au fost doar niste promisiuni facute gratuit de catre PDL si PSD in campania electorala. De asemenea, toate masurile luate de Executiv nu fac altceva decat sa adanceasca criza in care ne aflam, sustine Radu Capilnasiu.

In alta ordine de idei, referindu-se la Ordonanta privind serviciile deconcentrate, presedintele PNL Salaj sustine ca actul normativ – publicat deja in Monitorul Oficial – este lipsit de logica, fiind chiar ridicol, atata timp cat se stie deja numele persoanelor care vor castiga concursurile pentru functiile de directori coordonatori ai serviciilor deconcentrate. Constatam ca se discuta despre numirea unor directori coordonatori pe criterii de competenta si, desigur, pe criterii politice. Totusi, in Ordonanta nu regasesc faptul ca ar trebui sa existe un aviz al partidelor politice pentru cei care vor participa la concurs. De fapt, acesti viitori directori vor participa la niste concursuri la care se stie, de mult, cine va participa si cine va obtine posturile. Altfel, nu imi explic cum au aparut deja in presa numele viitorilor directori de deconcentrate, s-a intreabat retoric Radu Capilnasiu.

Leave a Comment