Elevii de la API Zalău au format un mesaj viu de pace pentru încetarea războiului din Ucraina

Mai multe clase de elevi din cadrul Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău au format astăzi un mesaj viu de pace, un moment educațional care a îndemnat la încetarea războiului din Ucraina. „мир” este mesajul format de elevi care s-au așezat în forma lierelor care alcătuiesc cuvântul pace în limba ucraineană.

Sute de elevi au fost implicați în proiectul educațional organizat și derulat în cadrul Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. „Înarmați” cu panglici albastre și galbene, elevii au promovat mesaje de pace, au prezentat postere prin care îndeamnă la înțelegere, la respectarea umanității, la promovarea valorilor, totul în speranța încheierii conflictului militar din țara vecină.

„Marcăm o lună de la începerea războiului din Ucraina, iar azi este și Ziua umanității. Este o acțiune la scară mondială, iar elevii noștri se bucură să învețe despre ce înseamnă umanitatea, despre bunătate, toleranță, despre pace și înțelegere, despre soluționarea problemelor și posibilitățile de gestionare a conflictelor. La școală, elevii pot prelua rolul profesorilor pentru a preda pentru o oră ce cred ei că înseamnă umanitatea, valorile, pacea, înțelegerea. Prezentăm citate despre pace, le analizăm vorbim despre însemnătatea păcii la nivel global, totul de a înțelege cât mai bine importanța păcii în întreaga lume”, ne-a declarat profesoara de limba engleză, Denisa Spătar, cea care este implicată direct în organizarea evenimentului educațional în cadrul școlii.

Elevi îmbrăcați în culorile steagului ucrainean

Pe toată durata derulării evenimentului și prezentării mesajelor de pace, elevii au purtate haine în culorile galben și albastru, totul din respect pentru poporul ucrainean.

Adrian Lungu

Leave a Comment