Din cupele europene, deasupra fileului zălăuan

La patru zile de la debutul în cupele europene, două dintre pretendentele la titlul naţional în voleiul masculin românesc se vor duela în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” din Zalău. Campioana en-titre, Volei Municipal Zalău, va primi vizita formaţiei Tricolorul Ploieşti, echipă în lotul căreia se află printre cele mai importante nume din voleiul masculin, dar şi câţiva străini valoroşi.
Alături de internaţionalii Cristian Bartha, Laurenţiu Lică şi Bogdan Olteanu, în lotul ploieştenilor se mai află doi români şi opt jucători străini. Având în vedere investiile efectuate în această vară de conducerea clubului ploieştean, este cât se poate de clar că echipa antrenată de Sergiu Stancu îşi doreşte titlul de campioană în acest sezon.
Tricolorul se situează pe poziţia a doua înaintea meciului de la Zalău, cu 23 de puncte acumulate, în timp ce Volei Municipal ocupă poziţia a patra, cu 20 de puncte.
O victorie a zălăuanilor ar face ca echipa antrenată de Marian Constantin şi Bogdan Nicolae să reintre în cursa pentru titlu. În caz contrar, campioana se va îndepărta de primele două locuri, mai ales că Steaua, care este lider, va avea un meci relativ uşor la finalul săptămânii, urmând să primească vizita celor de la CSM Bucureşti.
Ambele echipe au evoluat miercuri seara în prima fază a Cupei Challenge. Zalăul a cedat cu 1 – 3 pe terenul portughezilor de la Benfica Lisabona, iar Tricolorul Ploieşti a pierdut cu 0 – 3 pe terenul elveţienilor de la Lausanne.
Partida dintre Volei Municipal Zalău şi Tricolorul Ploieşti este programată sâmbătă, la ora 18.
Programul complet al etapei a X-a, penultima a turului: Steaua Bucureşti – CSM Bucureşti, Volei Municipal Zalău – Tricolorul Ploieşti, „U” Cluj – Dinamo Bucureşti, CS Universitatea de Vest Timişoara – Ştiinţa Explorări Baia Mare, Unirea Dej – Centrul Naţional de Excelenţă Baia Mare şi SCM Universitatea Craiova – Arcada Galaţi.

sursa foto: voleizalau.ro

Leave a Comment