In preajma sarbatorilor de iarna, inspectorii din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare Salaj isi indreapta atentia spre verificarea produselor alimentare. De la inceputul lunii decembrie si pana ieri, 24 de unitati de alimentatie publica, anume supermarket-uri, cantine, magazine, carmangerii si patiserii etc. din judet au fost controlate de inspectori daca respecta conditiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor. Aceste controale vizeaza modalitatea in care sunt respectate de catre operatorii din domeniul alimentar cerintele privind asigurarea conditiilor de siguranta a alimentelor, precum si normele de igiena din aceste unitati.
Controalele vizeaza si pietele agroalimentare, unde in aceasta perioada se intensifica vanzarile. Astfel de controale sunt in derulare, pana vor fi verificate majoritatea unitatilor de alimentatie publica din judet, ne-a comunicat Virgil Turcas, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj. La unitatile deja controlate nu au fost constatate abateri majore, astfel ca inspectorii nu au aplicat decat sase avertismente cu masuri de remediere a deficientelor in cel mai scurt timp. Comerciantii vor trebui sa se asigure ca produsele sa fie in termen de valabilitate, sa aiba eticheta, carnea sa fie cumparata doar dintr-un magazin autorizat si nu din punga de la vecinul, ca poate fi mai ieftin. De asemenea, si consumatorii trebuie sa fie atenti la ceea ce cumpara.