Lucian Bode, PNL Sălaj: “Am convingerea că noul premier îşi va întoarce faţa şi către Sălaj”

În conferinţa de presă susţinută la sediul PNL Sălaj, copreşedintele Lucian Bode şi vicepreşedintele PNL, Valer Crişan, au vorbit despre adoptarea Bugetului de Stat pentru anul 2016, buget ce a fost votat cu o largă majoritate, excepţie făcând doar reprezentanţii formaţiunii politice ALDE. Lucian Bode a spus că măsurile și dezideratele liberale se regăsesc în bugetul pentru anul viitor, în sensul în care au fost făcute alocări mai mari pentru educaţie, sănătate şi apărare, pentru investiţii şi dezvoltare durabilă, fiind create în acest mod premisele unor noi locuri de muncă. “PNL așteaptă de la Guvernul Cioloș să gestioneze bugetul pentru 2016 pe principiile susținute în plenul Parlamentului: prioritizare, transparenţă, eficienţă, prudenţă şi predictibilitate. Am certitudinea că Guvrenul Cioloș își va întoarce fața și către sălăjeni. Pentru Guvernul Ponta, Sălajul nu a existat pe harta alocărilor bugetare gestionate netransparent-electoral”, a spus Lucian Bode.

Acesta a dat şi un exemplu cât se poate de concludent pentru judeţul nostru: HG privind alocarea sumei de 650.000 lei pentru reconstrucția Școlii Gimnaziale Iaz, (versus Alocările Guvernului Ponta pentru înlăturarea dezastrelor naturale din vara: Bobota, Derșida, Surduc). “Banii pe care Sălajul i-a cerut pentru reconstrucţia acestei şcoli lovite de dezastru au fost aprobaţi în totalitate şi în cel mai scurt timp. Mai mult a durat până au fost făcute formalităţile”, a spus Lucian Bode. Acesta şi-a exprimat încrederea că primul-ministru îşi va întoarce faţa şi către Sălaj, nu doar din considerente sentimentale, ci mai cu seamă pentru faptul că, în viziunea altor Guverne, judeţul nostru nu a existat pe harta ţării. Referitor la subiectul „cald” al aprobării pensiilor speciale ale parlamentarilor, Lucian Bode s-a declarat mâhnit şi dezamăgit pentru faptul că toţi parlamentarii sunt băgaţi în aceeaşi „oală”, calificând totodată votul celor care au fost de acord cu aceste pensii drept o insultă la adresa poporului, în special a pensionarilor. “Este o mare mizerie ceea ce a făcut majoritatea PSD. Personal mă delimitez total de acest demers. Şi nu doar pentru că mai am 25 de ani până la pensionare ci mai cu seamă pentru faptul că sute de mii de pensionari asistă neputincioşi la această nedreptate uriaşă. Principiul care trebuie să primeze în tot ce înseamnă domeniul pensiei sau al pensionării, este principiul contributivităţii. Restul principiilor duc către situaţii asemănătoare celei la care asistăm astăzi. Am părăsit sala la momentul votului, aşa cum au procedat toţi reprezentanţii PNL”, a spus Lucian Bode.
Referitor la alegerile de anul viitor şi la stadiul pregătirilor pentru candidaturile PNL la funcţiile din administraţiile municipale şi cele din localităţile judeţului, Lucian Bode şi Valer Crişan au spus că sondajele de opinie care vor sta la baza deciziilor finale sunt în plină desfăşurare. Obiectivele PNL au rămas neschimbate, între care au fost amintite realegerea în funcţia de primar a tuturor primarilor aflaţi în acest moment în funcţie, respectiv 25 de primari, dar şi câştigarea funcţiei de preşedinte al consiliului judeţean.

Lucian Bode şi Valer Crişan au spus că un procent de peste 70 la sută din candidaturi sunt deja finalizate, fără să dea însă vreun nume. Dintre categoriile care vor prima la alegerea candidaţilor, cei doi i-au amintit pe colegii din PNL care au dorit să-şi anunţe candidatura, pe cei propuşi de biroul politic al partidului şi, fireşte, pe cei „asumaţi”, desemnaţi deja de PNL ce au fost “ măsuraţi” prin aceste sondaje de opinie la care, până în acest moment au participat aproximativ 1400 de sălăjeni.

12 Thoughts to “Lucian Bode, PNL Sălaj: “Am convingerea că noul premier îşi va întoarce faţa şi către Sălaj””

  1. Tăunul

    Mă Lucică, mă, tu ne crezi tâmpiţi? Voi aţi ieşit din sală la votul pentru pensii speciale deoarece ştiaţi că PSD are majoritate şi va vota legea de care beneficiaţi toţi parlamentarii. Nu te-am auzit să spui că PNL, dacă preia puterea, desfiinţează pensiile speciale. Mă Lucică, mă, tu ne crezi tâmpiţi ?

  2. Vasile

    Cum sa faci bani pe net sigur! Este timpul sa te orientezi conform timpurilor moderne si sa incepi un curs GRATUIT si exceptional care te invata repede cum sa faci bani pe net sigur! Cursul il primesti imediat si cuprinde multe explicatii clare prin care inveti pas cu pas cum sa faci bani pe net sigur. Cere acum mai multe informatii la adresa de email: vassya.b24@gmail.com

  3. alegator

    Ma Bode tu esti un pacalici si un impostor. Tu vorbesti numai in numele tau nu reprezinti pe nimeni. Esti produsul unei contraselectii conjuncturale si poti pacali o mana de miopi dar nu oamenii normali. Tu reprezinti gasca de mafioti ale caror interese te chinui sa le satisfaci. Reciti baliverne in noul limbaj de lemn. Esti neinsufletit si dezumanizat. Te misca numai sforile papusarilor. Cand ma gandesc la Coposu ma apuca rusinea. Un exercitiu minim de umanizare in post ar fi sa te apuce rusinea.

  4. Anonim

    bajete dracu in temnita hotule3

  5. Anonim

    Pai tu nu te gândești la pensie când ai în construcție o pensiune. Oare de unde ai bani pt ea? DNA ul știe de ea? Cum poți tu vorbi de buget când tu nu ai lucrat ca și privat sa știi care este principul de bază al bugetului. Rușine.

  6. Anonim

    Lucică dragă, se aude zgomotul de epoleti, iar ochii ti-s de-un albastru infinit! Da, stiu ca o sa primesti raport cu cine scrie comentariile contrare, dar nu ne (mai) pasă! Vremea voastră va trece uşor, uşor.

  7. Anonim

    D-le ministru imi pare rau dar se pare ca si energia incepe sa miroasa

  8. Anonim

    Ministru la impachetat fum

  9. Anonim

    Bă Lucică nici nu ştii cât de mic incepi să fii!

  10. alegator

    Ma Bode,
    Tu nici macar ticalos nu esti. Prin comparatie ai in jur ticalosi rasati. Esti un mic gainar. Dar raul pe care-l faci e de alta natura. Esti inutil. Fiind neinsufletit nu ramane nimic dupa tine. Blochezi un culoar pe care lucrurile s-ar putea pune in randuiala. Si ti frica. Faci pe tine de frica. Daca nu mai esti ales ce te faci? Si ai sanse mari sa ramai pe dinafara. Chiar papusarii au dubii in privinta utilitatii tale. Un electrician mediocru pe care fostii colegi il urasc sincer. Din invidie. Daca mergi inapoi se prapadesc aia de ras. Ai in cap numa’ procente si masuratori si in mate o frica care nu te lasa sa bei un pahar darmite sa dormi linistit. Asta e pozitia impostorului. Cea mai tare imagine cu tine e aia din parlament. Cand iti plimbi prostia fudula prin fata camerelor. Sa te vada consatenii. Si fetele celea.
    Ma bode. Parazitii au rolul lor in ecosistemele naturale. Voi ati inventat parazitul inutil care nu compenseaza nimic. Singurul lucru pe care il generati sunt anticorpi la cei care ies din miopie si incep sa va vada.
    Ma uit la astia tineri destepti si creativi. Si mi mila de voi dinozaurii. Va construiesc astia o lume in care mult prea curand o sa va curentati. Ca sa folosim un termen relativ cunoscut domniei tale.

  11. Anonim

    dupa acest articol nu ai ce sa mai completezi alegatorule

  12. Anonim

    D-le BODE principiul contributivitatii la care faceti referire nu este valabil pentru toate sectoarele de activitate asa ca mai trebuie sa va informati si era bine sa si votati corect si legal cand vi sa solicitat votul dar unii parlamentari voteaza in necunostinta de cauza printre care se afla si domnia voastra uneori de aceea alesii trebuie sa fie cu multa carte (ma refer la votarea pensiilor militare ).

Leave a Comment