Şefi noi în Parchetele sălăjene

Actualul procuror şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Pompilia Stana, a reuşit să promoveze concursul organizat de către Institutul Naţional al Magistraturii pentru ocuparea postului de prim procuror adjunct al Parchetului sălăjean. Stana, care este şi purtător de cuvânt al instituţiei amintite, a fost singurul candidat pentru această funcţie, fiind notată cu 9,46 în urma susţinerii proiectului şi cu 9,80 la proba scrisă, rezultând ca medie finală 9,63.
Aceasta îşi va prelua funcţia cel mai probabil de la 15 iulie, când expiră mandatul actualului prim-procuror adjunct Rodica Bogdan. Pompilia Stana a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj timp de două mandate, în perioada 2007-2012.
În urma aceluiaşi concurs, a fost ocupat şi scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, după ce Liviu Tiberiu Corda a trecut cu brio probele, obţinând media finală 9,10 (nota 9 la susţinerea proiectului şi 9,20 la proba scrisă). Corda este procuror de aproximativ şase ani în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Iniţial, pentru postul de la Zalău s-a înscris şi cel care îl ocupă prin delegaţie, Adrian Olar, însă el s-a retras pe parcurs.
„Urmează ca Institutul Naţional al Magistraturii să valideze rezultatele concursului, iar apoi, să facă numirile în funcţie”, ne-a declarat Pompilia Stana.
Pentru cel de-al treilea post vacant în Sălaj – cel de preşedinte al Judecătoriei Şimleu Silvaniei – nu s-a înscris niciun doritor. În aceste condiţii, şefia instanţei de sub Măgura va fi asigurată în continuare de către Daniela Merfu, delegată în această funcţie în vara anului trecut, după ce fostul preşedinte, Artemis Chichişan şi-a cerut tranferul la Judecătoria Bistriţa.

One Thought to “Şefi noi în Parchetele sălăjene”

  1. Liviu

    Felicitari Tibi! Nogyom yo.

Leave a Comment