Bărbat din Bădăcin, condamnat la şase ani de închisoare pentru tentativă de omor

Un bărbat de 52 de ani din localitatea Bădăcin îşi va petrece următorii şase ani după gratii pentru că a încercat să-şi omoare soţia, magistraţii Curţii de Apel Cluj respingând, luni, ca nefondat apelul făcut de către inculpat şi menţinând soluţia Tribunalului Sălaj.
Surprinzător, femeia a cerut clemenţa magistraţilor, solicitând punerea soţului ei în libertate, pe motiv că este singura sursă de venit în familie şi că l-a iertat pentru gestul său. Iertare a cerut şi condamndatul, precizând că îşi regretă gestul la care a recurs la nervi şi din cauză că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
La finele lunii aprilie, instanţa sălăjeană l-a condamnat pe Avram Oros la o pedeapsă privativă de libertate de şase ani şi i-a interzis, pentru doi ani, unele drepturi, printre care dreptul la vot şi cel de a ocupa o funcţie publică. De asemenea, l-a obligat pe bărbat să plătească despăgubiri materiale în valoare de aproape 1.000 de lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, sumă reprezentând contravaloarea îngrijirilor medicale acordate părţii vătămate.
Potrivit procurorilor sălăjeni, pe fondul consumului de alcool, Avram Oros a provocat un scandal în familie şi a ameninţat că îşi omoară fiul cu cuţitul. Acesta din urmă a reuşit să se refugieze într-o altă cameră, însă nervii agresorului s-au revărsat asupra soţiei care încerca să-l calmeze. Inculpatul i-a aplicat femeii o lovitură de cuţit în zona pieptului, deasupra inimii.
Şocat de cele întâmplate, fiul a sesizat autorităţile, victima fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Leave a Comment