Un şimleuan a înşelat aproape 100 de persoane, promiţându-le slujbe în Germania

Magistraţii Judecătoriei Zalău au dispus, la finele săptămânii trecute, arestarea, pe o perioadă de 29 de zile, a unui bărbat din Şimleu Silvaniei, acuzat de înşelăciune în formă continuată. Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii instanţei, Cristian-Dumitru Chereji, de 29 de ani, ar fi înşelat aproximativ 100 de persoane din judeţele Sălaj, Maramureş şi Vâlcea, promiţându-le locuri de muncă în Germania.
„În luna octombrie a anului trecut, învinuitul a postat pe site-ul tocmai.ro oferta de muncă pentru Germania, ce cuprinde 80 de slujbe în agricultură şi 20, în construcţii. În aceeaşi zi, a fost contactat de peste 50 de persoane, interesate să muncească în străinătate”, ne-a declarat George Barbura-Turcu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Zalău.
Bărbatul a căutat pe Internet modele de contract, deşi nu era împuternicit de nicio firmă din România ori Germania, pretinzându-le părţilor vătămate să plătească o taxă de intermediere cuprinsă între 135 şi 150 de euro şi 10 lei pentru poliţa de asigurare. Pentru a da credibilitate faptului că încheie contractul într-un singur exemplar, Chereji le spunea că trimite documentul angajatorului pentru a fi înregistrat şi că le va înmâna, ulterior, o copie cu numărul de înregistrare.
În 15 martie 2013, când părţile vătămate trebuiau să-şi înceapă activitatea în Germania, inculpatul le-a comunicat că din cauza vremii nefavorabile, data a fost decalată. Ba mai mult, pentru a scăpa de presiunile venite din partea celor cu care încheiase falsele contracte de muncă, şimleuanul a plecat în Italia pentru o lună, iar la întoarcere, ştiind că este căutat nu doar de victime, ci şi de oamenii legii, s-a ascuns pe la diverşi prieteni.
Până în acest moment, au fost identificate 69 de părţi vătămate, prejudiciul creat de către Cristian-Dumitru Chereji fiind estimat la 9.434 de euro. „Se presupune, însă, că valoarea reală a prejudiciului este mult mai mare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Zalău.
Infracţiunea de înşelăciune în formă continuată se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 15 ani.
Bărbatul a făcut recurs la decizia judecătorilor de arestare preventivă.

2 Thoughts to “Un şimleuan a înşelat aproape 100 de persoane, promiţându-le slujbe în Germania”

  1. coco

    cercelus dani e prieten cu infractorul ? cica de ce l-au aresta, el „doar si-a incercat norocul” :))). incredibil ce tupeu pe asta.
    dar de ce naiba l-au pus in libertate la recurs ?? pai daca inseli 100 de oameni, nu-i nimic ?? bravo, frate, hai sa ne incercam norocul

  2. Anonim

    ai dreptate coco.asta e fost politist?chereji asa?

Leave a Comment