Patru comune sălăjene, sprijinite financiar de la bugetul judeţului

Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj va aloca un ajutor financiar de urgenţă în valoare totală de 225.000 de lei pentru patru comune. Astfel, Buciumi, Crasna şi Gîlgău vor primi câte 50.000 de lei pentru înlăturarea unor efecte ale calamităţilor naturale produse în luna aprilie, în timp ce la Mirşid vor ajunge 75.000 de lei, pentru intervenţia de urgenţă la sistemul de alimentare cu apă potabilă.
La începutul lunii mai, din bugetul judeşului au fost transferaţi alţi 200.000 de lei către patru comune care au fost afectate de ploile abundente căzute în aprilie. Atunci, Cizer, Cuzăplac, Gîlgău şi Vârşolţ au primit câte 50.000 de lei fiecare.
Potrivit unui raport al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, precipitaţiile abundente de la finele lunii martie şi începutul lunii aprilie au lovit14 localităţi din nouă comune (Agrij, Bobota, Buciumi, Cizer, Crasna, Fildu de Jos, Gîlgău, Horoatu Crasnei şi Valcău de Jos), valoarea totală a pagubelor ridicându-se la 2,7 milioane de lei. Astfel, au fost afectate 11 poduri şi podeţe, 35 km de uliţe comunale, 5 km de drumuri comunale, au fost avariate trei acoperişuri ale unor obiective socio-economice şi administrative, o casă de locuit din comuna Bobota, 1,5 km de construcţii hidrotehnice, 30 m gard din oţel.
Pagubele cele mai mari s-au înregistrat în comuna Crasna – 1,75 milioane de lei, urmată de Gâlgău, cu 250.000 de lei şi Cizer, cu 240.000 de lei.

Leave a Comment