Bani pentru operatorii culturali sălăjeni

VIDEO
Operatorii culturali (instituţii de cultură din judeţ, asociaţii, fundaţii, PFA şi firme care derulează activităţi culturale) îşi pot depune, începând de miercuri, 9 ianuarie, şi până în 8 februarie, proiecte în cadrul primei sesiuni de finanţare din 2013, lansată de Administraţia Fondului Cultural Naţional, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Doina Cociş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DJCPN) Sălaj.

Suma disponibilă pentru finanţarea nerambursabilă este de 9 milioane de lei, repartizată următoarelor domenii: arte vizuale şi noile media, arhitectură şi design, activităţi muzeale, artele spectacolului, intervenţie culturală, patrimoniu cultural naţional, patrimoniu imaterial, formare profesională în domeniul culturii şi educaţie culturală. Înscrierile se fac online, la www.afcn.ro.

Pentru un proiect nu pot fi solicitaţi mai mult de 70.000 de lei, a ţinut să precizeze Cociş. Anul trecut, în judeţul Sălaj au fost implementate două proiecte culturale, ambele având ca beneficiar Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.

Două acţiuni culturale în ianuarie

În decursul acestei luni, Sălajul va găzdui două evenimente culturale importante, a mai spus directorul DJCPN Sălaj. Este vorba despre Ziua Culturii Naţionale, acţiune ce se va desfăşura în 15 ianuarie, fiind organizată de marile instituţii de cultură din judeţ, şi de Gala Premiilor Culturale, în 25 ianuarie, în cadrul căreia vor fi decernate trofee de excelenţă, diplome de excelenţă şi diplome de onoare celor care au derulat activităţi culturale în 2012.

One Thought to “Bani pentru operatorii culturali sălăjeni”

  1. Anonim

    Mama, ce patachina ! Mai trebuie o matura si gata vrajitoarea!

Leave a Comment