Un singur elev din Sălaj dă „Bac-ul olimpicilor”

Elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, profil matematică-informatică în limba maghiară ,Csiki Szabolcs, este singurul absolvent de liceu din judeţ care susţine, în aceste zile, sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, organizată pentru olimpicii şi elevii care vor să se înscrie la universităţi din străinătate.
Şimleuanul a fost selectat pentru a face parte din lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Biologie de la Londra, însă în urma pregătirilor de la Cluj-Napoca, nu s-a numărat printre elevii din lotul restrâns care va face deplasarea în Marea Britanie. Totuşi, el şi-a exprimat dorinţa de a da Bacalaureatul mai devreme decât colegii săi, sesiunea specială desfăşurându-se în perioada 29 mai-9 iunie, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti. Examenul va fi susţinut de 223 de absolvenţi de liceu dim întreaga ţară, 46 făcând parte din loturile olimpice şcolare pe discipline, 144, din loturile sportive şcolare, iar 33 vor să dea admitere la universităţi din afara ţării.

8 Thoughts to “Un singur elev din Sălaj dă „Bac-ul olimpicilor””

  1. Anonim

    Ridicol! Și despre fiecare din ceilalți 32 se scrie în ziarul județean?

  2. Andrea

    Felicitari! Ce conteaza daca se scrie despre ceilalti 32, sa ne bucuram si sa ne mandrim de el, si ca cineva scrie despre asa ceva. Daca restul judetelor e dezinteresat de un asemenea succes e problema lor. Multumiri Andreei Vilcovschi pentru acest articol!

    1. Anonim

      Mîndrie de doi bani că un elev a participat la olimpiadă, nu a avut valoare de lot național și se duce la facultate în străinătate (ceea ce fac anual cîteva zeci doar din Sălaj).

  3. Anonim

    Unii nu înțelegeți ce citiți. Băiatul a fost în lotul național lărgit la biologie. Și se duce la Cluj , la Iuliu Hațeganu.

    1. Anonim

      Cît de lărgit?

      1. Anonim

        Da vad ca insisti ca prostu’, la fiecare comentariu. Ori chiar esti batut in cap ori iti bati joc de munca acestui baiat.
        felicitari si lui si Magazin Salajean pentru articol.

        1. Anonim

          Să fi fost într-un lot lărgit, din care n-ai mai fost selecționat, nu e o performanță de lăudat într-un ziar, fie el din Sălaj, ci un eșec. Lăudați-vă cît vreți, dar la gazeta de perete a școlii!

          1. Anonim

            Eu nu stiu ce varsta ai si ce pregatire dar daca tu crezi ca sa fii in primi 10 din tara e o performanta care nu merita laudata inseamna ca esti batut(a) in cap.Baiatul ala o invat mult ,merita sa ajunga macar pe siteul unui ziar…..dar cu oameni ca tine nai ce discuta

Leave a Comment