Echipajul „Colegiului Naţional Silvania”, premiat la concursul „Cultură şi civilizaţie în România”

Elevii sălăjeni continuă seria premiilor obţinute la Olimpiadele şi Concursurile Naţionale, competiţii care se desfăşoară şi pe parcursul lunii mai.
Coordonat de profesorul Ioana Tuduce, echipajul alcătuit din elevele Colegiului Național „Silvania” Zalău – Daria Ţîrlea (clasa a IX-a C), Luisa Şamşodan şi Adelina Vedinaş (clasa a X-a I) a participat la etapa națională a Concursului „Cultura și Civilizație în România”, ce a avut loc la Râmnicu-Vâlcea, în perioada 13-15 mai 2017.
Portofoliul cu tema „Reînvierea habei tradiţionale – Danţul la şură”, însoţit de proiectul de conservare a obiceiului prezentat a fost apreciat de juriul de specialitate din cadrul Ministerului Educației Naționale şi răsplătit cu premiul al II-lea.
Concursul „Cultură și Civilizație în România” are ca scop major promovarea specificului local, prin tradiții și obiceiuri susținute de tineri care sunt reprezentanții tuturor județelor țării. Echipajul sălăjean a fost însoţit, la Râmnicu-Vâlcea, de profesorul Anca Ciupe, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Agrij.

Leave a Comment