Directorul AJOFM Sălaj, prins de procurori cu „mâţa-n sac”

Directorul executiv al AJOFM Sălaj, până în 2012 manager general al societăţii de transport în comun din Zalău, a recunoscut că în perioada în care conducea Transurbis a asigurat şi contabilitatea unor firme din municipiu.
Aflat de aproape patru ani la şefia Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, Ioan Ionel Mureşan a fost găsit în conflict de interese de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Directorul a intrat în vizorul anchetatorilor pentru infracţiuni săvârşite în perioada în care a fost manager general al SC Transurbis Zalău, firmă la care acţionar unic este Consiliul Local Zalău.
Procurorii susţin că „în calitate de director general al S.C. Transurbis S.A. Zalău, persoană juridică cu capital majoritar de stat, la care acţionar unic este Consiliul Local Zalău, în perioada cuprinsă între luna noiembrie 2009 şi ianuarie 2012, respectiv februarie 2012 şi septembrie 2012, în timpul exercitării atribuţiilor legate de realizarea obiectului de activitate al societăţii ce este transportul public de călători, Ioan Ionel Mureşan a obţinut, atât direct, în calitate de angajat cu contract individual de muncă lunar, timp de 8 luni de zile 800 lei, cât şi indirect, prin intermediul SC Lageri SRL Zalău suma de 500 lei plus TVA, în total 19.500 lei, foloase materiale de la SC Autoprompt TLX SRL Zalău”.
Potrivit lui Crin Bologa, prim-procuror al Parchetului sălăjean, Mureşan a asigurat contabilitatea societăţilor amintite, deşi statutul său nu îi permitea acest lucru.
Directorul AJOFM Sălaj şi-a recunoscut faptele şi pentru a beneficia de o pedeapsă mai blândă, a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Prin acest acord, s-a stabilit o pedeapsă principală de opt luni închisoare şi pedepsele complementare a interzicerii exercitării dreptului de a alege şi de a fi ales, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de un an, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Procurorii au mai propus amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. Cu acordul încheiat a fost sesizată Judecătoria Zalău.
Ioan Ionel Mureşan s-a aflat la conducerea Transurbis în perioada 2008-2012, pentru ca în februarie 2013 să fie numit director general al AJOFM Sălaj.

16 Thoughts to “Directorul AJOFM Sălaj, prins de procurori cu „mâţa-n sac””

  1. Anonim

    urmeaza septi de la simleu

  2. Anonim

    Deci ramane director?Frumos…

  3. Anonim

    Astia ca el, cred ca sunt ca …faraonii !!! Pentru ei, nu exista alta meserie decat de…sef! Daca-i iai telefonul si masina de serviciu, in doi ani moare de foame! Apropo : masina de serviciu a acestui domn, sambata de sambata este parcata la…palincia din Surduc! INTREBARE: Se tin cursuri de initiere pentru vreun job (doar sambata!) sub egida AJOFM-ului? La aceste cursuri, zau ca daca s-ar face publice, multi s-ar mai inscrie…

  4. Anonim

    Astea erau motivele personale ale lui d-na Muresan de a demisionat?

  5. Anonim

    Si uite asa ALDE mai pierde un vot . dar are director pe post

  6. Anonim

    Cum s-a putut rezolva acest trocintre procurori si inculpat?! Georgel stie… Cum, nu-l cunoasteti ppe georgel? Este fiul sotiei lui muresan din prima casatorie si e daca nu m-ansel judecator tocmai in Zalau! Nu-i asa ca-i simplu? Si uite-asa, prelungim exact cu doi anisori, pana cand acest personaj jalnic va merge linistit in …pensie, pentru ca puscaria este pentru …fraieri

  7. Pavel

    A avut o contributie majora in falimentarea fostei fabrici de suc de mere din Zalau care se numea Commer SA.

  8. Anonim

    Nu va faceti griji ,in doi ani-dar nu va dura atata -vine si Legea gratierii si „toate pacatele” vor fi sterse.E o lista mare in Parlament si nu numai acolo,care asteapta aceasta lege .Punct si de la capat-la hotii ,desigur.

  9. Anonim

    TOT ORASUL VORBESTE URAT DE D-NUL ASTA .CINE E LA ORIGINE? DUPA CATE AUD ARE O IMAGINE FOARTE PROASTA.

  10. Anonim

    N-ai pierdut nimic ca nu l-ai cunoscut.

  11. Anonim

    Ar trebui fara indoiala sa fie demis.

  12. Anonim

    A tinut contabilitate la oarece firme cand era director la Transurbis. Si ie-te hopa mare greseala ce mare greseala a comis. Rahat pe bat! Cui i-a adus daune si in ce fel? Credeam ca procurorii au chestii mai serioase de facut,

  13. Anonim

    ia intrebati pe cei de la somaj ce face oare de cand e director acolo???????

  14. Anonim

    Freaca menta. A dat dreptul de semnatura prin delegare si el e pe teren

  15. anonim

    Un specimen slinos unsuros si peste poate de obraznic..Auzi are fiu vitreg in magistratură şi se scuză ca nu cunoaşte legea.Acolo a mînărit madam nevasta, alt specimen obraznic!

  16. Anonim

    Doar de de-astia avem parte. Cinste noua ca dormim! La asta suntem cei mai buni.

Leave a Comment