Centrul de Permanenţă s-a deschis într-un nou spaţiu

Centrul de Permanenţă funcţionează, începând de miercuri după-amiază, în spaţiul nou de pe strada Corneliu Coposu, nr. 4, spaţiu pus la dispoziţie de către Primăria Zalău. Zălăuanii care au nevoie de servicii medicale şi după încheierea programului cabinetelor medicilor de familie, în weekend ori noaptea pot apela la serviciile oferite de cei şapte medici care fac gărzi, prin rotaţie, la Centrul de Permanenţă.
Centrul a fost deschis în iulie 2011, pentru a decongestiona activitatea din Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, și a funcționat până în luna septembrie a anului trecut la parterul Ambulatoriului Spitalului Județean. Întrucât imobilul a fost cuprins într-un proiect de reabilitare, activitatea Centrului a fost suspendată timp de o lună, perioadă în care autoritățile au căutat soluții pentru asigurarea unui spațiu care să-l găzduiască provizoriu. Așa se face că din octombrie 2015 și până recent, instituţia a funcţionat în imobilul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj-Laboratoare, din Piața Iuliu Maniu.
Programul Centrului a rămas neschimbat: de luni până joi, între orele 15 și 7, iar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, non-stop. Costurile consultaţiilor şi al tratamentelor sunt suportate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sălaj. Anul trecut, CAS Sălaj a decontat medicilor de familie din permanenţă aproape 630.000 de lei.

Leave a Comment