Unirea Mirşid, campioană cu trei etape înainte de finalul campionatului

Chiar dacă a terminat la egalitate, scor 1 – 1 duelul susţinut duminică după-amiaza, pe teren propriu, în faţa echipei Rapid Jibou, Unirea Mirşid a câştigat matematic titlul de campioană judeţeană la fotbal.

Lupta pentru titlul de campioană judeţeană la fotbal s-a încheiat duminică, după runda a 23-a a Ligii a IV-a, deşi, până la finalul sezonului, mai sunt de disputat trei etape. Derby-ul dintre Unirea Mirşid şi Rapid Jibou s-a terminat la egalitate, 1 – 1, rezultat în urma căruia, formaţia pregătită de Marius Cozma a devenit matematic echipa campioană a Sălajului. CS Barcău Nuşfalău, singura echipă care ar mai fi avut şanse matematice la titlul judeţean, a obţinut doar o remiză, 1 – 1 pe terenul celor de la Hida, astfel că echipa din Mirşid nu mai poate pierde campionatul.
Unirea Mirşid a deschis scorul după un sfert de oră, prin Mihai Bode, care l-a învins pe portarul Noţigan cu un şut din interiorul careului, mingea lovind transversala porţii înainte de a pătrunde în poartă. Doar două minute mai târziu, echipa din Jibou a obţinut o lovitură de pedeapsă, însă Alin Mureşan a trimis balonul în bara laterală, astfel că Mirşidul a continuat să se afle în avantaj.
Gazdele au avut şansa de înscrie golul cu numărul , dar şutul lui Viorel Chende, din minutul 28, s-a oprit în bara laterală a porţii apărate de Adrian Noţigan.
Cu zece minute înainte de finalul primei părţi, Florin Moldovan a restabilit egalitatea şi, totodată scorul final.
Atât în finalul primei părţi, cât şi în repriza secundă, Rapid Jibou a fost echipa care a periclitat mai mult poarta adversă, însă, goalkeeper-ul Mirşidului, Marcel Petcu, a ieşit în evidenţă prin câteva intervenţii salvatoare.
De menţionat faptul că, Unirea Mirşid a evoluat în inferioritate numerică în ultima jumătate de oră, după ce fundaşul Radu Blaga a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu.
„Este un rezultat echitabil. Ştiam că nu va fi un meci uşor, fiindcă Rapid Jibou este una dintre echipele valoroase ale campionatului. Ne bucurăm de obţinerea acestui punct, dar mai ales de faptul că am devenit campioni cu trei etape înainte de final. Vreau să le mulţumesc pe această cale băieţilor, fiindcă fără unitatea de grup nu cred că am fi reuşit această performanţă. Noi am început un proiect în urmă cu patru ani, care se încheie în această vară, odată cu obţinerea acestui titlu judeţean. În acest loc, în urmă cu patru ani era păşune, iar acum, vedeţi şi dumneavoastră, avem unul dintre cele mai frumoase terenuri din judeţ”, a declarat antrenorul Mirşidului, Marius Cozma.
„Este un rezultat care ne avantajează, mai ales că am şi jucat în inferioritate numerică timp de 30 de minute. Câştigarea campionatului din Sălaj este o mare realizare pentru această comună, iar meritul este, în primul rând, al jucătorilor şi al antrenorului Marius Cozma. Noi, cei de la Primărie, ne străduim împreună cu cei din conducerea echipei să le oferim jucătorilor condiţiile necesare până după cele două meciuri de baraj. Va fi greu din punct de vedere financiar să facem faţă nivelului Ligii a III-a, dar ne vom juca şansa la cele două meciuri de baraj. Chiar dacă nu vom reuşi promovarea în Liga a III-a, vom fi şi în sezoanele următoare o echipă la fel de puternică, ce se va bate la primele locuri”, a afirmat şi primarul Mirşidului, Călin Bereschi.
Tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a este programată în data e 3 iunie, urmând să se desfăşoare în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Leave a Comment