Ieftin și rapid: tort de biscuiți cu spumă de ciocolată

Dacă sunteți în criză de timp, nu aveți la îndemână foarte multe ingrediente sau pur și simplu nu aveți mare chef de muncă în bucătărie, mai ales că este weekend, vă propunem o rețetă simplă și foarte rapidă de tort de biscuiți. Se prepară rapid, ușor, nu conține multe calorii și va fi cu siguranță de succes. Avem nevoie de 300 g biscuiți populari sau petit beurre, 100 g ciocolată menaj sau ciocolată cu minim 50 la sută conținut cacao, 6 ouă, un praf mic de sare, arome – rom sau zahăr vanilinat, după preferințe.

2. Se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Albușurile se bat spuma cu un praf de sare.
3. Peste gălbenușuri se toarnă ciocolata racorită, se amestecă și apoi se adaugă o treime din spuma de albuș. Se amesteca și apoi se pune restul spumei, continuându-se amestecarea prin mișcări de jos în sus (nu ferm) cu o paletă ori o lingură de lemn.
4. În tava mare de aragaz se așează straturi de biscuiți și spumă. ornați după propria imaginație. Nu este necesar să stropim biscuiții cu sirop pentru că se vor înmuia oricum de la cremă. Se da la rece pentru cel puțin două ore.

Crema de spumă poate fi înlocuită și cu o cremă simplă de ciocolată, preparată cu 1 litru de lapte, două plicuri de praf de budincă (conțin 99% amidon din porumb) și 5-6 linguri de zahăr. crema se toară călduță, nu fierbinte, peste straturile de biscuiți și se dă pentru două ore la rece.

Alte articole

Leave a Comment