Străzi cu denumiri stupide ori nepotrivite ce brăzdează fața Zalăului

Articolul publicat de Magazin Sălăjean în care erau aduse în discuție denumirile incorecte, greu de pronunțat, dar și neinspirate ale multor străzi din Zalău, nu a rămas fără ecou. Mulți cititori au comentat pe pagina de Facebook a cotidianului nostru, în articol, dar ne-au și contactat direct, venind cu propuneri ce ar putea reprezenta o viitoare temă de dezbatere pentru consilierii locali municipali. O idee bine-venită este aceea a înlocuirii unor nume de-a dreptul stupide (Aleea Năzuinței, o denumire cu adânci reverberații în zone de care nu mai dorim să ne amintim sau imposibila “Meteorologiei” sunt doar două exemple, total nefericite) cu numele unor personalități sălăjene, ale unor oameni care au contribuit de-a lungul timpului la prestigiul județului nostru, indiferent de domeniul în care au activat. O idee pe care și noi am îmbrățișat-o, ce dorim să o lansăm ca o posibilă propunere, este, de exemplu, atribuirea numelui profesorului Gheorghe Tadici, uneia din străzile ori aleile municipiului. Profesorul Tadici este unul dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile, iar pe lângă numele său, sunt zeci de alte exemple ce pot înlocui în mod fericit denumiri depășite, urâte sau total nepotrivite ale unor străzi. Din propuneri mai face parte și marele sportiv sălăjean, prematur dispărut, Gheorghe Gușet, dar și nume importante din cultura și istoria Sălajului.

Jderului, Toboșarilor, Bacăului și Cimtirului – printre campioanele lipsei de inspirație

 “Mărului”, “Toboșarilor” (!), “Ritmului”, “Freziilor”, “Pietriș”, “Gării”, “Lacului”, “Pomilor”, “Pârâului”, “Oborului”, “Căprioarei”, “Cerbului” “Jderului”, “Cătinei”, “Colinei” “Dudului” “Pădurii”, “Vișinilor”, “Stânii”, “Bacăului”,  iar exemplele din Zalău, dar și din alte localități sălăjene, de nume născute dintr-o ideație demnă de grupa mică de la grădiniță, ar putea continua. Butoiul cu idei și panoplia de valori s-au terminat, însă, atunci când cea mai lipsită de noroc stradă din Zalău a fost botezată „Cimitirului”, putem spune ca a fost o idee desprinsă cu adevărat din noaptea minții. Să vezi zilnic lipit de gard, pe facturi, scrisori, vederi sau să spui cuiva că locuiești pe Cimitirului, este lipsit de orice rațiune, în afară de aceea că, mă rog, în zonă s-ar putea afla un cimitir. Chiar dacă ele au fost alese, hai să admitem, din anumite rațiuni care țin în cea mai mare parte de apropierea de anumite obiective, totuși, oare acestea nu pot fi schimbate?

În primul rând, ar fi bine ca numele propus să aibă o strânsă legătură cu (în ordine) istoricul municipiului, localității, al județului sau al țării. Dacă este vorba despre nume de persoane, atunci au întâietate personalitățile importante din cultură, economie, politică sport, știință sau viața orașului. Un obicei aflat la granița unor norme cel puțin depășite de timpuri este acela că trebuie să treacă niște ani de la plecarea dintre noi a unei persoane (personalități), pentru ca numele acesteia să poată intra măcar în discuție, în vederea atribuirii numelui, unei străzi. Oare este corect? Este benefic, onorant, un astfel de principiu?

De ce să mulțumim în acest mod deosebit cuiva care a făcut lucruri bune, unice pentru Zalău și Sălaj, abia după ce acesta nu mai este printre cei vii, ci doar în amintirea lor? Comisia luminată care alege denumirile străzilor din municipiu ar trebui să cugete asupra acestei idei. Nu mai vorbim de faptul că zălăuanii nu sunt niciodată consultați, printr-o modalitate facilă și eficientă, cu privire la aceste aspecte. Până la urmă, suntem oare obligați să trăim pe o stradă ce poartă un nume ales de un funcționar al administrației locale aflat în criză de idei sau care pur și simplu vrea să se răzbune pe noi, în acest fel?

“Rozelor, Veveriței, Șipotului”. Putem mai mult?

Este greu de înțeles de ce “Fundătura” “Meteorologiei” și “Pietriș” au fost alese pentru a ne reprezenta străzi din municipiu. Mai avem pe nomenclatorul străzilor și Mălinului, Luminișului, Poieniței, Șipotului, Soarelui, Turturelelor, Văii, Veveriței, Rozelor, Lupului – denumiri banale, ilare unele dintre ele, care au scos fără drept de apel de pe lista cu tezaurul istoric, cultural, sportiv și social al Sălajului, nume și denumiri de locuri cu adevărat valoroase și cu însemnătate pentru noi. Desigur, la baza alegerii unui nume de stradă stă o propunere și ulterior un referat în care presupunem că este expusă argumentația pentru care acest nume urmează să fie ales. Nu știm însă ce argumente au stat la baza referatelor privind alegerea numelor precum Veveriței, Freziilor, Toboșarilor. Pe strada Veveriței nimeni n-a văzut de decenii vreo veveriță, pe strada freziilor nu există nicio plantație de frezii iar pe toboșarilor oamenii se jură că n-au văzut niciodată vreun toboșar.

Asta dacă ar fi să luăm în calcul, glumind dar și în serios, un argument șubred, acela că numele ar putea avea vreo legătură, din punctul de vedere expus mai sus, cu strada în cauză. Avem atâtea personalități în istoria orașului și județului, avem oameni care au adus o inestimabilă valoare, au contribuit la evoluția noastră, au lăsat ceva în urma lor, folositor generațiilor care au venit după ei. Pentru ce să lăsăm astfel de nume deoparte și să alegem, într-o gaură de inspirație, strada Pietrișului și strada Băii?

Propunem, în numele cititorilor noștri, dar și al celor care s-au gândit la acest important lucru care spune multe despre noi, cei din trecut, prezent dar și viitor, ca cei pe care îi plătim din banii noștri să dea dovadă nu doar de o atenție sporită atunci când aleg și atribuie numele unor străzi din Zalău ori localitățile județului, dar, dacă e posibil, și de o ideație ceva mai bogată, astfel încât denumiri “magistrale” precum Năzuinței sau Ciocârliei să lase loc unor nume care au o rezonanță frumoasă nu doar din punct de vedere sonor, cât mai ales una care să ne facă să fim mândri că locuim pe o stradă ce poartă numele unei adevărate valori din municipiul sau județul nostru.

Unde sunt marii sălăjeni?

Exemplele de nume ce aparțin unor oameni care au scris pagini de aur în cultura, medicina, istoria și politica sălăjeană, pot continua. Ioan Vancea, ctitor de așezăminte ardelenești, protector al literaturii și artelor, Alexandru Sterca, unul dintre cei mai importanți vicari ai Sălajului, Andreiu Cosma, unul dinte marii sălăjeni care, în epoca dezrobirii naționale, a adus cea mai însemnată contribuție la îmbunătățirea stării materiale a sălăjenilor, Ioan Hendea, o figură emblematică pentru învățământul sălăjean din secolul trecut sau Florian Mărcuş, membru marcant al Astrei sălăjene, fondatorul Băncii „Silvania”, Petre Dârjan, poet popular sălăjean, Joe Pasternak, șimleuanul care a marcat istoria Hollywoodului, Ioan Ossian – profesor, doctor în litere şi filosofie, întemeietorul Liceului „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei, Victor Gaga, sculptor, autorul Monumentului de la Guruslău, Emil Bran – vicar al Sălajului, senator, publicist, preşedintele Societăţii Literare „Alexi-Şincai” sau Leontin Turcu – jurnalist, folclorist, iniţiatorul cercetăşiei în Sălaj, Gheorge Șimonc, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dascăli sălăjeni.

Pot fi alese, de asemenea, dacă există bunăvoință și deschidere, chiar și denumiri simple de orașe europene ori capitale, care să conțină litere mai puține și să fie ușor de reținut, cum ar fi, de exemplu, strada „Sighet”, o stradă care să poarte numele orașului în care s-a stins, în 1953, cea mai mare personalitate din istoria Sălajului și unul dintre cei mai mari români ai tuturor timpurilor, Iuliu Maniu.

Acestea sunt doar câteva exemple din tezaurul național ori sălăjean, însă, desigur, zeci, sute de nume deosebit de importante din cultura, istoria, politica și diplomația națională, pot lua locul unor denumiri sărăcăcioase, care nu reprezintă absolut nimic în sine, cu atât mai puțin vreo legătură, cât de mică, cu ținuturile noastre. În acest fel, cei care acum locuiesc pe străzi cu denumiri inepte, pot lăsa celor care vor vei în urma lor șansa de a nu mai locui pe Veveriței ori Cimitirului. Iar cei care conduc administrația municipiului, vor rămâne în memoria zălăuanilor printr-o faptă nu doar bună, dar mai ales una care să le arate generațiilor viitoare că înaintașii lor nu au ales, de câte ori au avut ocazia, aceleași minți limitate care au lăsat la fel lucrul vechi și prost făcut, după plecarea lor din funcții.

Alte articole

40 Thoughts to “Străzi cu denumiri stupide ori nepotrivite ce brăzdează fața Zalăului”

 1. Anonim

  asa cum in marile orase exista denumirile altor orase europene nu vad de ce in Zalau nu ar exista denumirea satelor din Salaj cu consultarea locuitorilor strazii respective, gen strada Sarmasagului, str. Chiesdului etc sau in noile cartiere dupa monumentele naturii sau de patrimoniu din romania: str. Bucegi, str.Mamaia etc.

 2. Anonim

  o strada Paul Maghiu dupa atacul furibund la finantarea echipei-fanion a judetului, condusa de profesorul emerit Gheorghe Tadici

 3. Anonim

  Schimbarea denumirii presupune schimbarea actelor locuitorilor care locuiesc pe acele strazi o cheltuiala inutila

 4. Anonim

  Păi, ce să facem noi Negoiţă dacă românul năzuieşte să meargă înainte. că, înainte era mai bine !

  1. Anonim

   Se spune Domnule Negoita sau ii puteti spune pe numele mic. Asta daca aveti outina educatie si nu sunteti cu adevarat un neam prost!

 5. Anonim

  n-ai avut despre ce scrie, asa-i d-nu N?

  1. Anonim

   Esti din comisia luminata? ?

 6. Nu sunt de acord cu opinia din articol

  Fata de „Str. Locotenent-Colonel Teofil Moldoveanu”, care te chinuie de cate ori trebuie sa completezi un formular, e preferabil oricare dintre numele de strazi scurte si simple din articol. Pana la urma nu vad ce e stupid sau nepotrivit sa dai nume de flori sau animale unor strazi. De cat unele personalitati, al caror nume e greu de pronuntat sau de scris, mai bine nume simple, la indemana tuturor.

 7. Transilvan

  Este interesant in ce masura nationalismul urat isi arata fata pe la toate colturile. Majoritatea numelor de strazi enumerate mai sus sunt complet normale. Ce hiba are Aleea Freziilor? Nici una. Doar ca nu suna destul de patriotic pentru unii.

  Eu zic asa: faceti o lista cu numele tututor strazilor nepatriotice din Zalau si schimbati-le precum propune nenea asta. Probabil ca ar trebui imbunatatit patriotismul zalauan nu cu nume de somitati locale sau regionale, ci cu nume din celelalte regiuni istorice ale tarii precum Moldova, Muntenia, Oltenia, etc. Ca sa aratam ca pana si dupa 100 de ani spiritul unirii inca e viu.

  Imi vine sa borasc de atata nationalism imbracat in patriotism in cel mai slab judet ca si nivel de cultura si dezvoltare economica din Transilvania….

  1. Transilvan

   Buna ziua,

   domnul jurnalist ar trebui sa stapaneasca mai bine sensul cuvintelor limbii in care scrie.

   Dex-ul zice asa:

   nene sm [At: DOSOFTEI, P. S. 83/5 / G-D: lui ~a / Vc și: (înv) neaneo / V: (abr) nea, (înv) neane / Pl: (rar) ~ni / E: cf bg неня, srb nena] 1 (Îrg) Tată. 2 (Reg; spc) Tată vitreg. 3 (Reg; lpl) Părinți. 4 (Pop) Termen de respect folosit pentru a vorbi cu sau despre un frate mai în vârstă Si: (pop) neică Vz bade. 5 (Reg; spc) Frate vitreg. 6 (Reg) Termen de respect folosit de nepoți pentru a vorbi cu sau despre un unchi. 7 (Fam) Termen de respect folosit de obicei de cei mai tineri pentru a vorbi cu sau despre un bărbat mai în vârstă Si: (reg) nană (6), (pop) neică (3) Vz bade, moș. 8 (Fam; îs) ~a Martin Urs. 9 (Olt; euf) Diavol. 10 Termen de adresare prin care se exprimă dezaprobarea, surprinderea neplăcută. 11 (Fam) Termen folosit în cursul unei povestiri sau conversații și care, fără a fi adresat cuiva anume, exprimă mirare, satisfacție etc. Si: (pop) neică (7). 12 (Arg) Stăpân al unei case de toleranță. 13 (Arg) Proxenet.

   Este un termen destul de flexibil. Decizia de a lua in considerare sensul peiorativ va apartine in totalitate. Pana aici discutia a fost civilizata.

   Eu am scris urmatorul lucru: „Majoritatea numelor de strazi enumerate mai sus sunt complet normale. „. Cu accent pe majoritatea. Daca aveti nevoie de explicatia sensului cuvantului „majoritatea”, va propun acelasi dex din care am scos si eu intelesul lui „nene”. Pietris si Cimitirului sunt foarte normale, Nazuintei este negativ doar prin asocierea cu ziarul comunist din trecut.

   Nationalism ieftin:
   „Acestea sunt doar câteva exemple din tezaurul național ori sălăjean, însă, desigur, zeci, sute de nume deosebit de importante din cultura, istoria, politica și diplomația națională, pot lua locul unor denumiri sărăcăcioase, care nu reprezintă absolut nimic în sine, cu atât mai puțin vreo legătură, cât de mică, cu ținuturile noastre”.

   Zalaul nu exista doar din 1918 incoace, domnule Negoita. Dar vorbiti despre un oras unde Liceul Ady Endre (nume in regula pentru comunistii cei rai) a fost rebotezat in Colegiu Silvania (de catre democratii cei buni), asa ca nu mai mira nimic.

   Sanatate,
   un nene

 8. Alfaman

  Mai bine in loc de nume sa le numeroteze: strada 1, strada 2 etc.

  1. Transilvan

   Subscriu, asa nu apar divergente. De la est la vest cu numere, de la nord la sud cu litere. Si s-a rezolvat problema :o).

 9. Nationalism ieftin, de parada

  Tipic la romani. Daca nu e paine, atunci musai sa fie circ. Mai uita lumea de foame. Oameni buni, puneti nume simple. Acum cateva zile era un articol cu un nume de strada al unei personalitati maghiare scris si prescurtat in mod gresit (era prescurtat numele de familie, nu prenumele). Si exemplele pot continua. Ce bai are strada Nazuintei (sinonim cu aspiratie, tendinta), strada Pietris sau chiar si strada Cimitirului (daca acolo e cimitirul)? Articol scris in lipsa de subiecte mai bune. Corecta pozitia commentului cu str. Locotenent-Colonel Teofil Moldoveanu sau str. Constantin Dobrogeanu-Gherea.

 10. Anonim

  Citesc si ma minunez cum gandesc si ce scriu unii zalauani pe aici. Ca sa ti se para Cimitirului un nune potrivit trebuie sa ai o viziune care lasa de dorit. Apreciez demersul acestui ziar pentru schimbarea lucrurilor neplacute sau care merg rau la noi. Nu e prima data cand se ridica astfel de probleme si cred ca putem avea de castigat. Oricum sunt singurii care scriu despre ele fara sa minta sau sa abereze. In rest, stati voi pe Cimitirului daca va place cum suna, cei care gasiti nod in papura.

  1. Transilvan

   Nodul in papura este numele strazii sau calitate ei? Hai sa ne ocupam de forma ca e mai bine, pentru a ne ocupa de fond este nevoie de efort….

 11. Zalauan

  Sa inteleg ca un criminal roman este mai putin criminal decat unul ungur? Eroii unui neam sunt criminalii celuilalt, fara exceptie, cel putin in acest context! Ce ar fi sa ne mai folosim si mintea din cand in cand?

 12. Anonim

  Un articol cu sens si rost! Punct. Nu ai cum sa sustii ca str cimitirului sau altele ( despre care nu stiam.recunosc) sunt mai inspirate si mai bune decat nume precum Roma, Praga, Rabat sau Tadici. Comentarii venite probabil de la concurenta sau a celor care au ales numele acestea oribile!

 13. I.C.

  Nu sînt zălăuan. Apreciez că e foarte bine că dl Negoiță ridică problema denumirii străzilor. De aici poate începe o discuție. Dar fără presupuneri, parti-pris sau atacuri la persoană. Scrieți despre subiect, nu despre persoană. Și eu cred că unele denumiri sînt neinspirate („Năzuinței”) sau neplăcute („Cimitirului”). Agreez denumirile geografico-botanice (de ex, „Bucegi” sau „Trandafirilor” – nu nici o aluzie la PSD!) Susțin, indiferent de costul schimbării cărților de identitate, atribuirea numelor unor personalități, locale și/sau naționale. Aceasta e o preocupare civică serioasă, iar urmările sînt pe generații.

 14. Jhon doe

  In zalau nu sunt doar romani pana nu demult ungurii erau majoritari au construit multe strazi, pe ei nu ar trebui sa i intrebam macar in zonele locuite de ei sa aiba personalitatile lor

 15. Anonim

  Pe unguri ar trebui să-i întrebăm ce au făcut în Trăsnea și Moisei și in alte localități , nu să ne mai gândim la nume de străzi .

  1. Transilvan

   Pe romani ii intrebam ce au facut la Tarcaia, Gradinari, Zlatna, Aiud, Odessa, Iasi, chiar si la rascoala din 1907 impotriva propriului popor… Ignoranta nu va da dreptate absoluta, domnule patriot.

   1. Anonim

    Eu totusi ma bucur de ce au facut austriecii la Arad.

    1. Transilvan

     Tteaba dumneavoastra unde si cum va afisati xenofobia.

 16. Laurențiu

  Ar trebui in zonele locuite de maghiari din Zalău sa pună nume de străzi: strada Ip, str. Treznea, ar avea un ecou mare

  1. Transilvan

   Iar in zonele locuite de romani s-ar putea folosi Str. Tarcaia, Str. Gradinari, Str. Zlatna, Str. Aiud, Str. Odessa, Str. Iasului, Str. Transnistria, Str. Baraganului, etc.
   Nu sunteti asa fara pata precum credeti, Dl. Laurentiu. Un pic de cunoastere a propriei istorii nu strica.

 17. Anonim

  Str Crasnei ….???

 18. Anonim

  Nu inteleg de ce va jigniti inteligenta dle Negoita, bagand in seama carcotasii de serviciu, asa zisi ” ziaristi” de ocazie, de la concurenta care, fara sa va ridic osanale , dar nu pot realiza un articol sau editorial de acest gen, nici daca se mai nasc o data.
  Mergeti pe drumul d voastra si NU bagati in seama toti VIERMII fara valoare, de existenta lor in societate , doar pt ca s-au nascut, nefiind nimeni vinovat. „Padure fara uscaturi……”? Felicitari pentru condei si inspiratie constructiva .

  1. Transilvan

   Nu toata lumea care are o alta parere e vierme sau troll sau uscatura sau orice alt invectiv va vine in minte. Intoleranta nu va face automat detinatorul (detinatoarea) adevarului fundamental.

 19. Doina F.

  Un articol pe care primariile trebuie sa l ia in considerare in speta comisiile de la urbanism care aleg aceste nume, pe viitor. Nu cred ca intr-o motivatie care este baza de hotarare poti sa spui ca strazile cu astfel de nune care starnesc rasul (sau plansul) sunt mai potrivite decat exemplele din cultura, istorie, nune scurte de orase europene etc. Foarte bine punctat in articol!

  1. Transilvan

   Intr-adevar, bine punctat, Doina F. Daca redenumim strazile in Zalau o sa dispara toate problemele actuale ale localitatii/judetului/tarii:
   – tineri care pleaca cu gramada din tara pentru ca nu au viitor in ea;
   – dezastrul din invatamant (vezi stirile despre rata de promovare a simularilor);
   – lipsa unei infrastructuri de transport adecvate (de la Zalau la Brasov faceti 6 ore cu masina si 10 cu trenul);
   – copii care mor cu zile in hazanale din cauza ca nimeni nu se simte responsabil pentru siguranta lor;

   Lista ar putea continua. Dar mai bine inventam o problema, o imbracam frumos in strai patriotic si ocupam plebea cu ea. Circul este gata, numai paine mai trebuie si vulgul e satisfacut.

 20. Locuitor din Zalau

  Articol inspirat, contestat pe alocuri , de indivizi de tip „Gica CONTRA” fara nici un fel de viziune , dar care se baga in seama, de dragul etalarii prostiei , ce le domina existenta . Felicitari FLORIN NEGOITA , inca odata dovedesti ca esti cel mai bun din presa salajana! Editoriale adevarate ! BRAVO !!!!

  1. Transilvan

   Atitudine tipica pentru un anumit nivel de cultura. Cum nu sunt unii de acord cu noi, cum devin prosti sau ‘Gica Contra’.

   Astept argumente pentru ce numele urmatoarelor strazi nu sunt in ordine: Fundătura, Meteorologiei, Mălinului, Luminișului, Poieniței, Șipotului, Soarelui, Turturelelor, Văii, Rozelor, Lupului, Veveriței, Freziilor, Toboșarilor, Pietrișului, Băii, Ciocârliei

   Am inteles argumentele contra Năzuinței si Cimitirului, chiar daca nu sunt de acord cu ele.

   Numele strazilor nu trebuie sa descrie ceva specific strazii, serveste orientarii, nimic mai mult. Nu conteaza daca strada se numeste Avram Iancu sau Q3, reusesti sa o identifici si localizezi la fel de bine.

   Aici miroase a elan patriotic fara rost, generand prin implementare doar costuri si efort, ambele nejustificate.

   1. Transilvan

    Interesanta opinia cum ca „Faptul ca un nume de strada trebuie sa aiba o insemnatate, nu alegem doar ca sa ne aflam in treaba! „. Este o opinie personala, nu un adevar general valabil! Ziceti de vest? Introduceti Friedhofstraße in google, vedeti cate rezultate gasiti? Asta inseamna Str. Cimitirului in germana. Si in mod interesant, are un sens…

    Elanul patriotic se refera la folosirea numelor unor somitati locale/regionale/nationale pentru a schimba nume de strazi normale, de altfel.

 21. Valer

  Felicitari pentru aceasta initiativa! Zalauanii nu sunt consultati cu privire la aceste decizii, iata, de prost gust in acest caz, multe din ele. Locuiesc oe o astfel de strada si, chiar daca greu mai poate fi schimbat numele, este bine ca pe viitor aceste lucruri sa nu mai stea la mana unor consilieri lenesi sau batuti in cap! Felicitari inca o data. ???

 22. nelu

  FELICITARI dle Negoita ! Atat. In rest multi anonimi , fara valoare pe aici. Sper ca nu-i bagati in seama ! Multa pleava , a societatii, fara idei , dar care se baga in seama cred ei ..

 23. Laurențiu

  Stimate cititor „Transilvan”, prea ești vehement la unele comentarii, și că îți plac numele străzilor respective. Zi-ne public pe ce strada locuiești? Sau poate nu îi răspunzi unui neștiutor de istorie ca mine. Poate îmi oferi meditații…

  1. Transilvan

   Pietris, Dumbrava II. Multumit? Sau vrei o adresa completa?

  2. Transilvan

   Nu de meditatii ai nevoie ci de mai mult citit.
   Vehement, zici? Nu mai mult decat comentariile la care raspund.

 24. Zalau fiu

  Nu cred ca străzile trebuie sa aiba o denumire care sa reprezinte neaparat ceva, cei care locuiesc pe o strada nu trebuie sa aiba neaparat o denumire care sa ,,ii reprezinte”, ce dracu, nu te poti orienta altfel ?
  Nu sunt de acord cu denumirea străzilor dupa unele personalitati salajene, altfel si eu ași vrea o strada cu denumire ca Dragnea, ca mi-a mărit pensia, altele : Vadim, Balajel, Nosa, Ciunt….ha ha

 25. Anonim

  ”Personalitatile” salajene pe care le propuneti sunt atat de celebre ca nu a auzit nimeni de ele.Daca sa fii membru a Astrei e un merit exceptional, sau ca ai infiintat o banca, sau poet popular sunt merite cu care sa ne mandrim nu am ce sa mai spun!

Leave a Comment