MARIUS BLAJ, candidat PMP la Consiliul Local Zalău: “Zalăul are nevoie de administrație, nu de politică”

Ajuns la 45 de ani, MARIUS BLAJ, cel ce ocupă poziția a doua pe lista candidaților Partidului Mișcarea Populară la Consiliul Local Zalău, spune că a acumulat destulă experiență în viață pentru a face pasul spre administrație. Totodată, el se regăsește pe primele locuri între candidații PMP la Consiliul Județean Sălaj. “Oamenii încă nu fac diferența între politică și administrație. Politica este în Parlament, în Guvern, la Președinție sau mai sus. Ceea ce se face în Zalău, în Ileanda, în Marca sau în alte comune nu este politică, este administrație. Eu asta vreau să fac: administrație. Iar Zalăul are nevoie de administrație, nu de politică.

Unul din proiectele pe care le are în vedere este transparența în administrație. Acest proiect permite posibilitatea de a publica online pe site-ul Primăriei sau pe site-urile altor instituții, informații cu privire la veniturile și cheltuielile din administrații, informații legate de achiziții publice, de contracte. În această perioadă în care avem coronavirusul, în starea de alertă în care ne aflăm, achizițiile publice se pot atribui direct, fără licitație publică. Nu acuz pe nimeni, dar mă gândesc că este foarte ușor să dai contracte cu dedicație, contracte care, în mod normal, ar avea o valoare mult mai mică. De aceea spun că toate contractele, toate cheltuielile trebuie făcute publice.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la Consiliul Local Zalău continuă: “Un lucru cu care nu sunt de acord: se inițiază un proiect, se face o licitație, licitația e câștigată de o firmă la un anumit preț. La o lună de la începerea lucrărilor, firma vine și spune că nu mai poate termina lucrarea la acel preț, ci trebuie să fie mărită suma. Și Primăria plătește. Nu e normal un astfel de lucru. Păi de ce să plătească Primăria? Când s-a înscris la licitație, acea firmă a citit caietul de sarcini și și-a făcut un calcul. Păi firma să termine lucrarea la prețul la care a câștigat licitația.

O altă problemă mare a Zalăului o reprezintă traficul îngreunat, spune MARIUS BLAJ. Principala soluție pentru reducerea traficului este realizarea tronsonului doi din centura Zalăului. “Acest tronson se va realiza mai devreme sau mai târziu, în 2, în 5, în 10 ani. Cândva. Până atunci, putem găsi alte soluții. Consider că trebuie făcute noi străzi, noi legături între diferite zone ale orașului. De exemplu o ieșire de pe Strada Traian direct pe Strada Crasnei, o trecere între Sărmaș și cartierul Meseș. Această trecere a fost începută, dar construcția a fost sistată. De ce? Pentru că așa e în Romînia? Și bineînțeles, o intrare de pe centura Zalăului, direct către cele două multinaționale din Zalău. Părerea mea este că această intrare este absolut necesară.

(P)

Alte articole

2 Thoughts to “MARIUS BLAJ, candidat PMP la Consiliul Local Zalău: “Zalăul are nevoie de administrație, nu de politică””

  1. Anonim

    Vb doar prostii!!! E asemenea lui Basescu!!!

  2. Anonim

    D-le BLAJ , Dvs nu sunteti cunoscut la nivelul salajului pacat , ideile dvs le apreciez ca realiste . Eu sunt de parere ca in alegerile la orice nivel nu trebuie votat cu un anume partid sau formatiune politica .Eu votez OMUL nu PARTIDUL . Asa ca trebuie sa va faceti cunoscut cel putin la nivel judet , iesiti din anonimat Multumesc.

Leave a Comment