Zvonoteca

magazinsalajean 30 octombrie 2012 1
Zvonoteca

# Colegii de la Grăieşul dau gherle după gherle şi par să nu înveţe nimic de la cei care nu au chiulit de la orele de gramatică. Grăieşi dragi, prima lecţie a fost gratuită. Ca să nu ziceţi că suntem răi, vă mai dăm una. Tot pe gratis. La a treia, daţi de băut. Aşadar: articolul genitival se acordă întotdeauna cu substantivul pe care îl determină genitivul. Şi atunci ce e greşit în titlul “Andreea Vass nu mai este preşedinta AL femeilor pedeliste din Sălaj”? Hai, că nu e greu!

# Din ciclul “hai să dăm mână cu mână”, toţi consilierii zălăuani întruniţi ieri în şedinţă s-au avut ca fraţii, indiferent de culoarea politică. Până şi roşcovanul mustăcios Gică Contra a fost lapte şi miere şi a avut numai cuvinte de laudă la adresa opoziţiei. Cât despre muschetarul şef şi el a împărţit zâmbete în stânga şi-n dreapta, până în momentul în care un asistat social a cerut atenţie. Şi când a răbufnit Răducu, pământul s-a cutremurat, apele s-au tulburat, soarele s-a-ntunecat şi, evident, şedinţa s-a terminat.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. adi 30 octombrie 2012 at 12:29 - Reply

    nu e roscovan …si daca nu ati inteles ghilimelele si ironia dansului…e doar problema voastra …

Lasa un Raspuns »