Zvonoteca

Magazin Salajean 29 mai 2007 0

# Ca sa faci un drum la Oradea, si daca nu vrei sa-ti rupi masina in doua, este musai sa alegi calea cea mai lunga, dar mai sigura, pe la Huedin. Dar nici pe-acolo nu-i sigur ca nu ramai fara suspensii la masina, in conditiile in care, intre Zimbor si limita de judet cu Clujul, drumul arata ca dupa bombardament. Si eu care credeam ca de aproape o jumatate de an ne-am integrat in Uniunea Europeana… Cata naivitate!

# Daca vrei sa faci avere, pune-ti o pila si angajeaza-te, cat de repede poti, la cea mai ramas din exploatarea de carbune din Sarmasag. O- data ajuns aici, treaba merge ca pe roate, am putea spune ca unsa, astfel incat, dupa doar cateva luni de la angajarea ta, ajungi sa vezi cum iti creste valoarea din conturi precum aluatu@ pus la dospit. Cu mic cu mare, angajat la suprafata sau la interior, sindicalist sau nu, indiferent de gradele pe care le poarta, minerul din Sarmasag scoate bani cu galeata din ceea ce se vinde in… subteran. Noi stam foarte linistiti, pentru ca stim ca, in curand, va veni si judecata cea de pe urma, in care ortacii jmenari vor sta la rand ca sa dea cu subsemnatul in fata organului de ancheta. Noroc bun!

# In judetul nostru incepe sa bata, din ce in ce mai tare, vantul nepasarii. Tiparul in care s-ar incadra activitatea unor directori de deconcentrate este perfect redat de zicala: Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim. Pai, la ce fel de politicieni avem, nu-i de mirare ca pilele lor, puse in functii – prin rotatie – la fiecare patru ani, isi freaca coatele de birouri doar pentru a mai trece inca o luna, sa incaseze casu@. La trecutu-ti mare, mare…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »