Zvonoteca

Magazin Salajean 26 iulie 2010 0

# Zgomot prelung se-aude dinspre institutiile publice din judet, unde mai tuturor angajatilor le tataie partea dorsala. Desi nu peste tot s-a batut in cuie cati trebuie sa dispara din peisaj, fiecare se gandeste ca – cine stie – poate-l pune sefu pe lista disponibilizatilor. Din pacate, sansele ca reducerile de personal sa se faca pe criterii de compententa sunt aproape nule, asa ca n-ar strica o atentie, o maslina. Sau sa inceapa sa puna osul la treaba.

# Se scumpeste biletul de autobuz cu un leu. Ce bucurie pentru zalauani si pentru toti calatorii care folosesc mijloacele de transport in comun! Mai ales la conditiile din autobuzele in care calatorii, dupa ce ca asteapta mult si bine dupa o cursa, odata urcati mai ca nu scot capul pe geam pentru o gura de aer si in care pe scaune te mai lipesti de cate o guma de mestecat. Si pe bani frumosi ai parte de toate aceste peripetii, ca patru lei pentru doua calatorii nu sunt de ici de colo.

# Nesimtirea bancherilor de pe plaiurile mioritice pline de rahat social n-are limite. Iti golesti buzunarele ca sa fi OK, sa nu te mai bombardeze aia cu tot felul de mesaje cum ca, fii atent, ca ti-o iei, si intrebi: cat ii halatu, cat ii halatu, ca sa fiu si io la zi cu darile? Iar aia iti zic o suma, asa, la plesneala, sa sune bine. Tu platesti, apoi, surpriza, la urmatoare rata calci iar intr-un rahat plantat de bancheri ca diversiune. Adica, afli ca tot nu esti la zi. Ceri explicatii, ei se-mfoaie, tu nu te lasi. Pana la urma, aia dau o palma la rahat si recunosc ca ei au calculat gresit. Si-atunci, te-ntrebi: pai, de ce sa platesti tu, numa asa, ca la aia de la care ai (B)CeRut bani 1+1 ii cand 3, cand 3,17? Apropo, ii stiti pe aia mici si negri care mincau rahat, numa bani sa iasa? E, astia-s tacsu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »