Zvonoteca

Magazin Salajean 18 mai 2010 0

# Zice un ziar european ca Marky-Marc a cuvantat brici de Ziua Eroilor, mai, mai sa dea in lacrimi audienta. Ne-o dat si noua lacrimile de ras, ca doar Marky bietu nu era prin zona la ziua Z. Cum se pare ca nici coleguta de breasla europeana nu era, ca de aia ne-a aberat in asa hal.

# O prospatura prin presa salajeana, de pe Grajdu Salajului, ne-o povestit juvenil despre zilele de sarbatoare, cant si voie buna de la o institutie de cultura. Si ii da ziaristul in sus si jos cu sarbatoarea vietii, de praf s-a ales din ea. Mai cu seama in randurile delicate in care ne povestea ca segmentul de varsta vizat era 7-14 ani si ca pispireii s-au intrecut in picturi pe fata (bine ca nu rupestre) si sarit coarda pe strec. Pai, cred ca ar vrea ei, adultii carora le erau adresate expozitiile, sa mai aiba 14 ani, sa deseneze cu creta pe asfalt si pe perete si sa scrie articole amuzante. Aaaa, stai ca asta era redactorul! No bine.

# Stiati ca avem in urbe si niste tarani care fura pana si panselutele din sensurile giratorii? Au lasat in urma lor goluri si chelii de pamant scormonit si nimic altceva. Ii si vedem cum merg la cules de panselute cu poala si cu lipideul, ca sa-si infloreasca apoi propriile gradini. La nesimtirea lor, ne intrebam unde-s caschetarii? Ca politai avem, comunitari avem, dar cu nesimtirea furtisagurilor stam bine de tot.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »