Zvonoteca

Magazin Salajean 21 februarie 2007 0

Mare forfota mare la sfarsitul saptamanii trecute la Spitalul de pe deal. La auzul stirii cum ca ar fi posibil ca Ministrul Sanatatii sa dea o raita prin institutie, s-a incercat ca toate lucrurile sa mearga ca pe roate. Timp de doua zile, bolnavii au beneficiat de caldura non-stop si de cele mai bune tratamente din partea cadrelor medicale, doar ca au uitat, se pare, sa mai schimbe meniul de week-end pentru pacientele de la etajul VIII. Felul unu: supa de cus-cus, felul doi: cus-cus cu carne. Si dai si lupta cu aceleasi feluri de mancare, doua zile la rand, spre norocul pacientelor care nu sufereau de stomac, ca altfel, pe langa sejurul la Endocrinologie, urma inca unul in alta parte…

Asistam neputinciosi, de multe ori, la ideile, cel putin absurde, ale unora, care, din dorinta de a deveni celebri, sau pentru a-si vedea numele inscris in Cartea Recordurilor inventeaza tot felul de balarii. Din categoria aceasta face parte si ideea de a avea un monument al cepei. Da, ati auzit bine. Locuitorii din localitatea Pericei vor avea cat de curand un monument al cepei. Ce trebuinta are un astfel de monument, nu stim, insa, e posibil sa atraga atentia investitorilor de peste tot, sa-si mai aminteasca din cand in cand si de judetul nost uitat de toti in ultima vreme.

De ceva vreme ne macina o intrebare. Daca luna de luna, asigurarea de sanatate este retrasa din salar, de ce nu beneficiem de servicii ca atare? Mai nou, cei internati in spital sunt pusi sa-si cumpere medicamente si multe altele din buzunarul propriu, din cauza ca institutia nu are fonduri care sa acopere aceste cheltuieli. Si cum un necaz nu vine niciodata singur, toate analizele pe care bolnavul trebuie sa le faca trebuie platite, fiecare in parte. Doamne, oare in ce tara traim? Sau nu stie stanga ce face dreapta sau, in cel mai rau caz, democratia a atins cote mult prea mari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »