Zvonoteca

Magazin Salajean 13 februarie 2007 0

Fantomele tiganilor n-au incetat sa ne bantuie existenta. Veniti in cete de prin satele apropiate municipiului, acesti vajnici pastratori ai traditiilor nomade pot fi intalniti pe strazi, in magazine, biserici, scarile blocurilor, tomberoane, adica peste tot unde se mai poate ciupi ceva. Si, dupa cum se dezvolta acest fenomen, se pare ca se ciupeste la greu… O fi ciupind si politia comunitara ceva, de-i lasa sa-si duca veacul in pofida intereselor comunitatii?

Noul cod fiscal a zapacit de cap si conturi comerciantii, si asa tracasati si umiliti de birurile pe care trebuie sa le plateasca statului. Noroc ca, inca, la noi, se mai aplica regula lasa-ma sa te las, ca altfel ne-am calca in picioare pe coridoarele fiscului.

Pentru anumite firme de asigurari, esti un tip beton atata timp cat nu intarzii la plata facturilor. In rest, cand vine randul societatii sa-si achite onorariile fata de tine, brusc, te transformi intr-un varcolaco-infractor, care vrea sa suga sangele poporului. In majoritatea situatiilor, cand te vezi nevoit sa apelezi la serviciile asiguratorului, ti se intoarce spatele fara pic de bun simt. In cel mai bun caz, ti se propune ca plata daunelor avute sa aiba loc dupa un inventar la sange a prejudiciului avut, astfel incat despagubirea sa-ti ajunga pe o masea. Lipsa. Si, uite-asa, nu-ti ramane decat sa te stergi pe dos cu asigurarea, dupa ce asiguratorii te-au pupat in aceleasi locuri pentru a le deveni client…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »