Zvonoteca

# Dacă vine un război împotriva ziarelor care furnizează informații corecte, inclusiv d.p.d.v. gramatical, un ziar de pe plaiurile sălăjene moare nevinovat. Iată ce titrează, cu surle și trâmbițe, publicația în cauză: “Gheorghe Lazăr va devenit Sfânt în calendarul ortodox”. Trecem peste greșelile din titlu și aflăm, crăcănați de uimire, că marele om de cultură și profesor Gheorghe Lazăr devine sfânt. Pentru ca dezastrul să fie complet și noaptea minții să aibă și stele, a fost tuflită pe pagină și o poză cu marele cărturar.
În fapt, este vorba despre un cu totul alt Lazăr și alt Gheo – Moș Gheorghe Lazăr (născut o sută de ani mai târziu și fără nicio legătură cu marele cărturar), un sihastru care a locuit vreme de 26 de ani în turnul clopotniţă al Bisericii Sfântul Ioan Domnesc din Piatra Neamţ și care și-a sacrificat întreaga viață în credință și pelerinaje la Ierusalim. Să mori de râs, nu alta! Măi oameni buni, cu toată colegialitatea și indulgența de care suntem capabili, și noi și cititorii presei sălăjene, voi chiar nu realizați ce publicați? Ferească Dumnezeu…

# Spre bucuria taberei roșii, din conducerea a tot ce mișcă în Sălaj, adunarea de duminică de la așa-zis protestul anti-Govern a fost una anemică rău de tot. Deși pe feisbuc se vehiculau, de către o anumită parte a presei, cifre colosale – cam 50 de participanți la miting- în realitate numărul lor a fost de aproximativ zece- cinșpe’ participanți. Sfătuim tabăra aflată pe buzele tuturor demonstranților, cu urări de sănătate și de viață lungă, evident, să nu se bucure foarte tare. Vânt dinspre Capitală anunță tulburări masive pe viitor, mișcături care, cu siguranță, vor căpăta amploare și în micul Zalău. Așa că, stați puțin și nu mânați… Luna Cadourilor e aproape și un cadou e un cadou, nu știi niciodată ce e în el până nu-l ai în fața ochilor, desfăcut.

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. Las' ca nici cu voi ("cel mai iubit ziar al judetului")

    nu mi-e rusine…
    Dati un articol sau franturi de articol de doua ori in acelasi numar…
    Nu v-ar strica nici voua un “cap limpede”.

  2. Alfaman

    Surle si tobe e corect, fiindca surla si trambita sunt acelasi lucru.

Leave a Comment