Zvonoteca

# Băncile străine (adică toate din România) sunt foarte grijulii cu persoanele mai în vârstă. Atâta de mult le pasă de cei care ne-au crescut și educat încât, la împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani, angajații pun mâna pe telefon și îi cheamă, la început cu binișorul, pe vârstnicii noștri, somându-i să aducă înapoi cardurile (pline, evident) cu împrumuturi, mai precis cardul de cumpărături așa cum mai este cunoscut acest produs. Pentru că, bătrâni fiind, nu mai prezintă prea multe garanții, nu-i așa? Dezamăgirea pe care o trăiesc sălăjenii ajunși la o vârstă la care sunt încă în putere, o vârstă la care ar trebui să se bucure inclusiv de avantaje și ocrotire financiară, este uriașă, nu neapărat pentru că rămân fără aceste sume de bani pe care, poate, se bazau, ci pentru desconsiderarea de care au parte prin aceste legi bancare de-a dreptul batjocoritoare. Oare de ce, dacă tot sunt aceleași bănci ca și afară, la noi nu se aplică aceleași reguli în privința vârstnicilor, ca și în țările unde banca–mamă își are sediul? Bătrânii noștri sunt mai fraieri și mai buni de batjocorit, de-aia!

# A început sezonul furturilor de acumulatori, pe raza județului. Aveți grija unde și cum vă lăsați autotursmele, pentru că bandele de hoți au intrat deja pe traseu și vă lasă fără bateria de la mașină cât ai clipi. Deunăzi, doi puștani cărau de zor acumulatorii de la două autoturisme, în zona IAIFO Zalău, fiind săltați de poliție și duși să dea explicații de unde aveau acumulatorii auto și ce aveau de gțând să facă cu ei. Nu se știe, deocamdată, dacă obiectele proveneau dintr-un furt sau erau, așa cum cei doi au spus atunci când au fost prinși, găsiți pe marginea drumului. Cert este că Zalăul nu a fost străin de astfel de fapte în niciun an.

Alte articole

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Stefi

  De ce va autointilulati “liderul presei salajene”? Daca ar fi asa, ati avea comm-uri mai multe la articole?

  1. Prometeu

   Asta iti dovedeste tie calitatea unui ziar, țiganeala de la comentarii? Stai linistit, sunt chiar cei mai buni, de departe…

 2. Stefi

  De ce va autointilulati “liderul presei salajene”? Daca ar fi asa, ati avea comm-uri mai multe la articole.

Leave a Comment