Zvonoteca

Magazin Salajean 28 ianuarie 2008 0

* Cum mergi seara la plimbare, pe unicul si dragul bulevard din Zalau, cum simti ca te umfla un nor imens de praf, asa de gros, ca linistit iti poti vari in ocheane si degete si umbrele si scobitori si tot ce vei folosi in incercarea de a-ti tine ochii deschisi. Cica prafocul ala dens si gros este iscat de masina care face curatenie pe strazile orasului. Mama, mama, da` ce curatenie face, daca nu da defel cu apa, ci doar rascoleste straturile de noroi uscat de pe asfalt. Halal!! Ah, scuza pentru lipsa detergentului si a apei este ca lichidul ar ingheta pe carosabil si nu da bine la trafic. Da` norul de praf da bine la circulatie? Ca noi nu am vazut bine si nu ne-am dat seama.

* La un magazin de electronice si electrice situat deasupra la Artima, pe la nu stiu ce etaj, vanzatorii au dat toti in boala jocului pe computer. Si cum sunt prinsi de butoane ca si cu super-glue, nici nu baga de seama ca le intra clientii in magazin si ca asteapta sa aiba de la cine cere informatii. Stimabilii de vanzatori nu stiu altceva decat sa urle ca apucatii: omoara-l pe ala, ba pe aia, ba si pe tatane-su si pe tot clanul, de nu mai stiu clientii cum sa o tuleasca din magazin, ca sa nu fie luati in vizor de vreun vanzator mai bezmetic si mai maniac intr-ale Counter-Strike-ului.

Iar au facut-o lata si uda rau cei de la Compania de Apa, de-or ramane pe veci pururi in istorie ca fix la blocurile din Porolissum pusca bransamentele si conductele ca pe banda rulanta. De parca ar fi programate, zau, ca s-a transformat in stropitoare mai intai conducta de la S29, apoi cea de la S19, iar muncitorii Companiei se jurau de mama zmeului ca ei nu au gresit cu nimic sa fie pedepsiti in asa hal. Da@ locatarii? Ei unde-au gresit cand au sunat la Companie sa ceara o mana de ajutor si au aflat ca angajatii nu pot fi gasiti, ca sunt pe teren, la o interventie? Alta decat cea din Porolissum, fireste, asa ca, limpede ca apa de ploaie ca sar tevile din locul lor, de nu le mai dau muncitorii de capat si de rand. Doamne apara si de ploaie ne fereste, nu?

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »