Zvonoteca

Magazin Salajean 14 ianuarie 2008 0

* S-o chinuit ceva fartati sa dreaga drumul de la Varsolt, da` o lucrat in toamna-iarna si pe vreme ploioasa, de numa@ turna cerul deasupra lor. Ase ca, amu` iar s-o facut tat un val si un valurel pe dealul catre satul generalului Breda Lajos, de a striga lumea numa` valeleu si de-alea cu viata mea. Da, las ca nu a trece mult si or iesi iar muncitorii pe teren la reparat si dres asfaltul, desi, la cat se pricep, ar fi mai buni la cratita si la dres ciorbe taranesti.

* Tot inspre Varsolt, catre lac, s-a facut o pensiune. Frumoasa. Singura. Pe camp. Patronul o facut-o in ideea ca pe-acolo a trece autostrada Bechtelului, da` astia de la Bucuresti ii dau planurile peste cap intreprinzatorului nost, ca vor sa mute aliniamentul autostrazii. Cum vedem ca oamenii se pricep la mutat, ne tat samalim de vreo trei zile cam ce-am avea de mutat prin casa, iar apoi le-om da repede un telefon sa-i chemam la lucru.

Vai, maica, rau e sa te apuce nevoia de pipi cand esti pe la OMV prin batatura. Desi au baie, iti trebuie curaj sa te avanti in toaletele lor. Si trebuie musai sa fii nesimtit total, adica anesteziat, sa nu simti nimic din duhorile de acolo si sa ai si ceva cu care sa te legi la ochi. Ca de vezi in ce hal sunt toaletele, o sa consideri ca un pipi dupa tufa si la colt de padure e de-a dreptul rai.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »