Zvonoteca

Magazin Salajean 9 ianuarie 2008 0

*Nu vrem sa ne punem rau cu cei si cu cele sfinte, ca suntem din aia cu frica de Dumnezeu, insa nu putem sa nu ne exprimam nedumerirea cand fetele bisericesti dau iama cu Iordanul, Crucea si Busuiocul prin scarile de bloc de se cutremura cladirea din temelii. Noi zicem ca, daca tot se sfinteste, sa se faca, totusi, mai discret, sa se sperie doar duhurile rele, nu si bietii Fii ai Bisericii.

*Se barfeste pe la colturi ca pretul biletului de buz se rotunjeste de la 2 lei 50, la 3 lei. Ei bine, noi intelegem ca s-a scumpit motorina, insa ne vedem nevoiti sa facem un calcul comparativ intre banii pe care ii dam pe kilometrul parcurs cu autobuzul si cei pe care ii dam taximetristului. Apai, daca asa se pune problema, nu stim cate bilete va vinde Transurbisul, ca mersul pe jos face piciorul frumos.

*Dupa harababura din timpul sarbatorilor, e liniste si pace prin Zalau, prin institutii si pe strazi, atata calm incat ne intrebam ce cauta politistii si jandarmii de circula cata frunza si iarba prin centru si periferii. Oricum, de e pace, de-i razboi, apreciem sargiunta de care dau dovada in exercitarea functilor. Sau, cine stie, poate de-aia e atata ordine si liniste publica…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »