Zvonoteca

Magazin Salajean 1 august 2007 0

*Sedinta de Consiliu Judetean de ieri a fost una iesita din tipare, adica, iesita din birouri direct in balta de la Boghis. Acum, stim ca aveti o imaginatie bogata, insa, sa nu vi-i imaginati, doamne fereste, pe consilierii nostri dezbatand proiecte in slipi sau costume de baie, intinsi cu burta la soare sau facand pluta, sau cine stie ce alte traznai care va trec prin minte. A fost o simpla sedinta lunara, de vara, la o inghetata, la Centrul de Instruire Boghis, cu o ordine de zi obisnuita care a fost abordata in intregime. Insa, cum tentatiile sunt foarte greu de stapanit, iar piscina aflata la o aruncatura de bat le cam tragea cu ochiul ei de balta, unii consilieri chiar nu au mai rezistat. Asa ca, s-au gandit cu voce tare sa scape repede de incomodele lor uniforme de consilieri si… nu mai stim… probabil au inotat sau au stat la plaja. Speram doar ca au folosit o lotiune de plaja cu factor de protectie solara ridicat.

*Multumim municipalitatii pentru sensurile giratorii atat de practice, utile si, mai ales, estetice. Dar, avand in vedere ca plantele sadite cu atata efort bugetar in miezul acestora sunt foarte sensibile la conditiile climatice si se usuca pe picioare asteptand mila cerului, suntem de parere ca ar trebui si udate din cand in cand. Nu de alta, da` e pacat sa lasam canicula sa omoare o investitie care a costat bani, timp si transpiratie.

*Fratii nostri italieni din Ravenna s-au gandit ca ar fi bine sa oficializam legatura de sange printr-un parteneriat care s-a legat la Zalau weekendul trecut. E bine, chiar foarte bine pentru noi si pentru ei, insa, cum limba stramosilor nostri comuni e moarta, la sedinta oficiala s-a dovedit ca intre limba romana si cea italiana exista diferente majore si ca, pe bune, nu se poate lega o conversatie in limba romano-italiana. Asadar, daca traducator nu e, intelegere nu e, iar outsiderii din presa chiar nu au inteles mare lucru din lunga conversatione a oficialitatilor locale cu ospitti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »