Zvonoteca

Magazin Salajean 17 ianuarie 2007 0

Marea familie europeana impune norme foarte stricte in ceea ce priveste igiena. Insa, daca ar sti europenii ca la noi in Zalau mormanele de mizerii stau claie peste gramada, si-ar lua traista si ne-ar zice pa din mers. Spatiile verzi din jurul blocurilor sunt invadate de gunoaie, pet-uri aruncate la voia intamplarii, excremente de animale (si, de ce nu, si de animale cu doua picioare). Da@ ce sa-i faci, daca nimeni nu aude si nimeni nu vede ca totusi este ceva de facut in orasu@ ista, nu doar sa isi aseze partea dorsala pe scaune si sa astepte ora de plecare acasa. Cine are urechi de auzit, sa auda!

# Duduile cu un ranjet pana la urechi de la o institutie care incaseaza banii pentru taxele de impozit nu mai fac fata amalgamului de cetateni, care vin buluc sa-si plateasca darile. Din aceasta cauza, se pare ca au trecut de la deviza Primul venit, primul servit, la Ultimul venit, primul plecat. Si uite ce face stresul din om, sau mai bine zis, indiferenta. Asa ca, inarmati-va cu rabdare, oameni buni, si cu tupeu inainte.

#Cat priveste oamenii strazii, mai pe romaneste boschetarii, acestia isi fac veacul pe la parterele blocurilor. Inarmati cu saltele pe umar, pornesc in cautarea unui loc de hodina. Ca deh… noaptea-i lunga si trebuie sa fie hodiniti pentru o noua zi de munca. Asa ca, dragi concetateni, fiti cu ochii-n patru cand intrati seara in bloc, pentru ca s-ar putea sa aveti parte de Surprize Surprize, in varianta ardeleneasca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »