Zvonoteca

magazinsalajean 24 ianuarie 2013 0
Zvonoteca

# Trecură săptămâna şi tot acolo e craterul din colţul străzii ce desparte Catedrala Sfânta Vinere şi ăl’ mai mare supermarket din Zalău. Ba chiar au mai răsărit vreo câteva pe străzile oraşului, că deh’ întâi gropile, apoi ghioceii.

# Noroc că s-a dus repede zăpada căzută miercuri noaptea, altfel, săracii zălăuani din cartierul Porolissum şi-ar fi rugat moartea. Pomelnicele le-au făcut deja la ultima ninsoare serioasă, când au avut ce pedala pe trotuarele pline de zăpadă, uitate de drumarii de la primărie. Vorba unui locatar: “parcă noi nu am locui tot în Zalău”.

# Doamne, că bine mai pot funcţiona mândreţele de semafoare montate amu, de iestim. La o intersecţie vecină cu cea mai mare ciupercă din oraş, când ţi-e graba mai mare şi aştepţi să se facă verde în intersecţie, te trezeşti că odată cu maşinile se schimbă culoarea semaforului în verde şi la pietoni. No, amu, care pe care? Noroc că, până la urmă, unul câte unul, au trecut cumva şi maşinile şi pietonii, fără să se întâmple o nenorocire. Oricum, de vină ar fi fost pietonii şi şoferii, nicidecum cei care le-au montat şi le supraveghează.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »