Zvonoteca

Magazin Salajean 16 ianuarie 2007 0

O gheisa de la ghiseul societatii care baga gaz in tede, nu a vrut sa ia banii de la un consumator, sustinand, sus si tare, ca respectivul are subventie maxima. Pe cand colo, respectivul nici macar nu a auzit de subventiile celea, daramite sa depuna cerere. Si tot asa, dai cu sudalme si cu ocari, vreme de o saptamana, pana cand incasatoarea a recunoscut ca s-a gresit. Dar, Doamne feri sa gresesti tu ca si consumator, ca ti-o taie in 3 trei zile. Pe si in bucati.

# E nasol sa ai rangul de beneficiar de servicii in municipiul asta. Deviza celor care ofera serviciile e clientul nostru, fraierul tuturor. Netul nu merge, decat daca dai la telefoane pana ti se obosesc butoanele numarului cautat. Vorba aia, ai semnat un contract, Dumnezo cu mila, ca dupa aceea nu mai ai decat obligatii, pentru ca pe partea de beneficii poti sa te folosesti, linistit, cu tot contractul, de fosa septica!

# Zalauanului ii place sa stea la coada. In fiecare zi, la Inmatricularile Auto, la ora 14, lumea se aduna ca pe vremuri, cand se dadea salam cu soia la Ali Mentara. Dupa o juma@ de ora, nu mai e nimeni, iar cei care au avut un pic de rabdare, pot sa-si rezolve linistit treburile. Dar, vorba aia, atunci unde mai ramane distractia cozii?

# De ziua marelui poet national, al carui nume este incrustat si pe o straduta municipala (unde, ramane vorba intre noi, s-a asfaltat doar pana la intrarea in biserica pocaiasca), un cotidian mai central a scos niste mostre de poezie semnate de marele, cam deocheate. Da@ p@aia pe care o stim noi, nu am gasit-o, asa ca v-o facem noi publica: Uite marea/ Uite farul/ Uite p…la mea/ Ca parul!. Dupa cum vedeti, niste rime cu rame cu un adanc mesaj spiritual. Ma rog, pentru cei la care spiritul le este pozitionat imediat sub buric!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »