Magazin Salajean 17 iunie 2008 0

# In plina zi de alegeri, in fata bisericii, masina unui primar cu grad de maior a ramas pe jante. Cica, unu contracandidat la scaunu de primar de Criseni, suparat ca popa l-a pedepsit cu prea multe acatiste, ar fi pus mana pe briceag si-ar fi injunghiat nevinovatele anvelope. Desigur, astea-s basme… Amu, ca primaru a ramas tot maior, ce mai conteaza un cauciuc, doua, acolo? Chiar si asa, briscalite oleaca…

# Pe la ceasurile de serii, deasupra Zalaului incep sa bazaie roiurile de tantari. Adica acele insecte mici, cu trompita, care atunci cand ti-i lumea mai draga, adica in somn, iti face cateva gaurele in piele pentru a se hrani cu sangele tau. Suntem curiosi daca au aflat de aceasta definitie – destul de plastica, ce-i drept, insa cat se poate de elocventa – si baietii din fruntea Primariei, adica aceeiasi oameni care au semnat contractul de dezinsectie cu firma care a stropit orasul, in loc de insecticid, cu zama chioara. Si asta, culmea, din banii fraierilor de contribuabili. Mama lor de vampiri cu aripioare si… trompite!

# Dupa atatea alegeri si realegeri, consemnam cu uimire in cuget si-n simtiri ca salajenii se incapataneaza sa lepede hainele rosii de pe ei. Asa ca, nu-i de mirare ca pana si pilotii de la NASA s-au intrebat de unde vine pata aia sangerie de pe harta Ardealului? Le raspundem noi: din nimic. Pentru ca din nimic nu se poate naste decat… nimic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »