Magazin Salajean 11 iunie 2008 0

# Chiar daca unii candidati au castigat alegerile de mai bine de o saptamana, afisele lor electorale inca mai domina spatiul urbanistic al municipiului. Un zambet, o floare, o promisiune utopica, acolo, nu strica. Poate, privindu-le chipurile blajine, debordand de optimism(stari impregnate pe bucatile de panza platite cu bani grei), electoratului ii va trece putin de foame si… de ciuda.

# Cica, in Zalau, s-a dat cu solutie pentru starpirea tantarilor. Conform municipalitatii, solutia cu pricina a fost aruncata din avion. No, bine, efectul se poate vedea si, mai ales, se poate face simtit tot de acolo, adica din stratosfera. Sa fi fost, totusi, aeroplanul de care s-au legat amu-s cateva zile niste mesaje electorale? Ori, daca-i asa, ii clar: in febra facerii si la cat de euforici erau, pilotii au uitat sa ia cu ei si DDT-ul. Noroc ca nu au uitat sa incaseze cecurile.

# Bag seama ca preotii salajeni, candidati la alegerile locale, nu s-au lepadat la timp de Satana, astfel ca i-a pedepsit Dumnezeu sa ramana doar in slujba parohiilor pe care le slujesc. Ma rog, le slujesc e un fel de-a spune. Cred ca era mai verosimil sa spunem ca popii vor ramane in parohiile care-i imbogatesc. Insa, in tat necazul ii si-un bine: spre norocul enoriasului si disperarea prelatului, slujba de duminica nu va mai fi inlocuita, de aici inainte, cu discursuri politicianiste, ori cu indemnuri electorale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »