Magazin Salajean 23 noiembrie 2006 0

# Culmea ordinului dipterelor! La finalul lunii noiembrie, zalauanii inca mai sufera de pe urma atacurilor nemiloase ale tantarimii. Acum intelegem de ce toata vara ne-am luptat cu invazia acestor sangeroase nevertebrate! Pai cum naiba sa moara, dupa ce-au fost stropite cu apa de ploaie, cand la temperaturi apropiate de zero grade insectele astea inca isi mai cauta hrana cu trompa in venele noastre?

# Sarim de la tanta/ri, la politica – clasa de nevertebrate aproape identica, cel putin prin prisma modului in care se hraneste. Mare zarva, mare, in buricu targului! Si asta nu pentru ca politrucii nostri ar face mare branza in urma activitatii lor. Motivele sunt cu totul altele. Precum se intampla la venirea lu Ceusescu in Zalau, cand pana si aerul era fortat oxigenat, tot asa anumiti politicieni se pregatesc sa-si intampine lideru social-democrat. Numai ca, la greutatea sa, lideru isi permite sa-si amane vizita atunci cand vor muschii lui oculari. Si, uite-asa, pe geana unora se prelinge o lacrima de tristete, intr-o mare de durere…

# De cateva zile, asistam la un razboi mai mult sau mai putin telectual intre politica si politie. Habar nu avem cine are de pierdut sau de castigat. Insa, este cert ca ambele tabere si-au dezvaluit sentimentele, in ceasul al doisprezecelea. In acelasi timp, palmasul, siderat prin definitia lui, priveste neputincios la acelasi tablou la care, de altfel, se holbeaza de atatia amar de ani. Mama lui de balcanism!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »