Magazin Salajean 7 noiembrie 2006 0

# Una din zvonarasele noastre, satula sa respinga mereu avansurile impertinente ale soferilor de tir a decis ca, pe viitor, sa circule numai cu mijloacele de transport in comun, evitand astfel ocaziile nasoale. Insa, asa cum se intampla mai mereu, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Asa se face ca, desi spera la o calatorie linistita, soarta i-a zambit iar, caci imediat ce a pornit autobuzul si-a dat seama ca ea este singurul calator, iar soferul ca soferul… Vazand-o blonda si cu mintea deschisa a inceput sa-i povesteasca fetii, romantat, toata viata sa. Si asa de patimas si-a istorisit omu telenovela, ca la coborare plangeau amandoi, deloc intamplator tinandu-se de mana, si nu stiau ca plang de dorul lor…

# Unul din trotuarele care pot fi incadrate fara nici o problema in categoria 1001 gropi si denivelari periculoase este cel care plimba pasii copiilor la gradinita din cartierul cu nume pacifist. Nu stim care au fost prioritatile gospodarilor nostri in acest an pentru ca, privind orasul in ansamblul sau, vezi putine realizari si tot mai multe probleme. Cu siguranta, in planurile lor nu a intrat si zona de care pomeneam si altele asemenea ei, poate si pentru ca gospodarii stiu ca oricum vine iarna, iar stratul alb de nea va acoperi toate pacatele. Asa este, insa numai pana la primavara cand, din pacate, o vom lua de la acelasi inceput neterminat de ani de zile.

# Se pare ca inghetul timpuriu din aceasta perioada a transformat in turturi pana si limbile mai marilor de pe mosia de la capatul Zalaului, Asa se face ca, bietii palmasi nici nu isi mai fac iluzii ca ar putea schimba o vorba cu stapanii, daramite sa mai afle si ce vor face iarna asta, pe care dintre numeroasele plantatii vor lucra la primavara sau care le sunt drepturile si obligatiile pana-si vor intra definitiv in atributiuni. Domnilor responsabili de administrarea mosiei, va sugeram sa mai coborati din cand in cand din cerurile voastre inalte, sa va sloboziti limbile si sa va indreptati privirile spre cei de jos, ca tare mai sunt derutati!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »