Magazin Salajean 16 octombrie 2006 0

# Besteliti in toate felurile, milipolitistii nostri au devenit fie complexati, fie pur si simplu nu le mai pasa de ce se intampla in jurul lor. Astfel, a intrat deja in cotidian sa vezi cum politistul sta in mijlocul bulevardului sau pe trotuar si priveste lung cum pietonii fac slalom printre masinile aflate in mers. La fel de impasibili sunt aparatorii legii si cu soferii unor microbuze, care le permit calatorilor sa urce sau sa coboare in mijlocul intersectiei, spre ciuda celor care stau cuminti in statiile de autobuz si stupoarea celorlalti soferi care trebuie sa faca slalom printre mame si copii.

# Sentimentalismul i-a atins pe cei ce se dau cu maxi-microbuzele intr-un asemenea hal, incat atunci cand coboara (chiar si in mijlocul intersectiilor), lasa biletul soferului pentru ca acesta, dac-o vrea, sa-l poata revinde altuia si altuia si tot asa… ca, deh, trebuie sa traiasca si ei saracii.

# Gospodarii urbei, dupa indelungi ani de gandire, au ajuns la concluzia ca zalaucii, care purced catre fabricile si uzinele din zona industriala, merita sa paseasca pe trotuare netede ca-n palma, pe care trecatorul sa nu fie in pericol ca la urmatorul pas sa-si scranteasca glezna in gropile si denivelarile formate in zecile de ani de cand trotuarele nu au mai fost reabilitate. Zis si facut, dar numai in parte, deoarece covorul asfaltic s-a terminat brusc, inainte chiar de a astupa urnitura din statia de autobuz a uzinei de gume. Sau urnitura e mejdia?

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »