Zvonoteca

Magazin Salajean 26 ianuarie 2007 0

Na, c-am trait s-o vad si pe asta! O doctorita cu (re)nume de politician democrat incepe sa imparta lectii de jurnalism ziaristilor invitati la conferintele organizate sub umbrela sanepidului. Si toate astea, in contextul in care womenu nost isi face in continuare mendrele prin institutie, profitand probabil de apelativul ce-i sta scris pe cartea de identitate. Sac! Degeaba i s-a atras atentia sa-si concentreze energia pentru a demonstra ca-si merita leafa ce si-o infunda in jeburi lunar, ca pseudo-medicul nost continua sa-si faca de cap, cu dosu`, eludand orice fel de recomandare. Asa stand lucrurile, propunem celor de la Ministerul Sanatatii sa scrie un scenariu pur romanesc, din care sa faca parte si unii medici ce seamana, atat fizic, cat si intelectual, cu febletea lui Popeye Marinarul. Va asigur ca, in Salaj, desenu` asta – animat sau nu – s-ar difuza cu casele inchise. Si n-ar fi deloc un lucru ilegal… Nu-i asa, doamna doctor?

# Drumul spre Spitalul Judetean e pavat cu atatea gropi, incat, dupa ce ajungi la poarta institutiei, poti sa le dai ortopezilor de lucru ani la rand. Speram ca cei care se ocupa de subiectu@ asta sa ajunga si prin zona amintita, sa vada cum stau lucrurile. Doamne, fereste! Nu le dorim sa bata la usile doctorilor, ci doar sa faca o plimbare, sa ia o mo(n)stra de balcanism dintr-un oras ce se scufunda in mizerie precum Titanicu.

# La singurul birou de constatare a accidentelor usoare din Zalau se munceste precum in alte institutii bugetare: intre ore bine stabilite, da` deloc respectate. Asa ca, daca ai nenorocul sa -ti ciocnesti masina de un corp mai mult sau mai putin contondent, trebuie sa vizitezi politia, asa, pe la orele 21, atunci cand omu in albastru este dispus sa constate evenimentul. Si, dupa vreo 30 de minute de profunde constatari, ti se spune ca munca omului a fost in zadar, ca nu are la dispozitie stampila ce trebuie pusa pe dovada. Asa ca, trebuie sa te trezesti a doua zi cu noaptea-n cap, sa ajungi la politie dimineata buna, sa fi printre primii care asteapta stampila salvatoare. Si asta daca-i trece cuiva prin cap sa o aduca de acasa. Norocul firmelor de asigurari…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »