Zece medalii pentru karateka de la CS Murmidon Zalau

Magazin Salajean 1 aprilie 2009 0

Zece medalii pentru karateka de la CS Murmidon Zalau

Clubul Sportiv Murmidon Kyokushin Zalau, in colaborare cu Federatia Romana de Kyokushin Traditional IKO Sosai a gazduit la finele saptamanii trecute editia din acest an a Campionatului National de karate kyokushin traditional, concurs de kumite rezervat copiilor si juniorilor. Au participat sportivi de la sapte cluburi din tara, printre care si un numar de 18 copii de la CS Murmidon Zalau. Karateka antrenati de Calin Domsa au avut o evolutie remarcabila, demonstrand ca rezultatele obtinute la competitia anterioara (Cupa Romaniei desfasurata la Miercurea Sibiului) nu a fost o intamplare. Astfel, la doar o jumatate de an de la infiintare, CS Murmidon Kyokushin Zalau a reusit sa-si treaca in palmares inca un numar de zece medalii: trei de aur, trei de argint si patru de bronz. Rezultatele obtinute de karateka zalauani sunt urmatoarele: fete, copii 2 (7 – 8 ani), Pusok Melisa – locul II, Andra Balog – locul III, Stefana Neacsu – locul IV; fete, junioare II (11 – 13 ani) – Sanda Focsa – locul I, Gabriela Ciuperge – locul IV; fete, junioare I (14 – 16 ani) – Sanda Focsa – locul III; baieti, copii 3 (4 – 6 ani), Radu Florian – locul I, Stefan Iancu – locul II; baieti, copii (7 – 8 ani), Raul Marian – locul I, Cristian Filip – locul II, Thomas Morar – locul III, Darius Ardelean – locul IV; baieti, juniori 3 (11 – 12 ani), Nagy Robert – locul IV. Din lotul clubului zalauan au mai facut parte: Andrei Boteanu, Serban Lupas, Nagy Silard si Tudor Popa. Presedintele clubului, Calin Domsa, s-a declarat multumit de rezultatele obtinute de sportivii sai, considerand ca numai nesansa a facut sa nu obtina toti clasari pe podium. Categoria 4 – 6 ani, la baieti, s-a dovedit a fi cea mai spectaculoasa, micutii sportivi dand dovada de un adevarat spirit de luptatori. Surpriza placuta a concursului la aceasta categorie a fost Radu Florian, care a obtinut titlul de campion national. La categoria baieti 7 – 8 ani, primele patru locuri le-au revenit sportivilor zalauani. O surpriza placuta s-a inregistrat si la categoria baieti 9 – 10 ani, unde Tudor Caraba a ocupat locul trei, chiar daca s-a aflat la prima lui participare la un concurs. Pe locul patru s-a clasat Marius Gudal, care a fost declarat unul dintre cei mai tehnici sportivi prezenti la competitie, desi nu a urcat la final pe podium. Si la categoria baieti 11 – 12 ani, Nagy Norbert a obtinut locul patru, fiind remarcat de catre organizatori si conducerea federatiei. La categoria fete 7 – 8 ani, Melisa Pusok a fost o surpriza placuta chiar si pentru antrenorul lotului national obtinand la prima ei participare la o competitie titlul de vicecampioana nationala.

Tot dintre surprizele placute face parte si evolutia Gabrielei Ciupergea, care a obtinut locul patru la categoria 11 – 13 ani, desi s-a aflat la primul concurs. Si la aceasta competitie Sanda Focsa a imbunatatit palmaresul clubului cu alte doua medalii importante, obtinute la cele doua categorii la care a fost inscrisa, reconfirmandu-si valoarea si titlul de campioana nationala la kumite. Sportiva a participat si la o categorie superioara de varsta, 14 – 16 ani, unde a obtinut locul trei. Astfel, in prezent, in palmaresul Sandei Focsa se afla trei titluri de campioana nationala, un titlu de vicecampioana nationala si un loc trei. Tot in cadrul acestor nationale, 19 sportivi de la CS Murmidon Zalau au trecut cu brio examenul de grad (centura) KYU. Calin Domsa , care este si vicepresedintele Federatiei Romane de Karate Kyokushin Traditional, a dorit sa multumeasca la final autoritatilor locale si sponsorilor care au sustinut si au facut posibila organizarea acestui Campionat National.

Totodata, le-a adresat multumiri si parintilor, care i-au fost alaturi si s-au implicat in buna desfasurare a activitatilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »