Zalăul poate „ajuta” Rapidul în lupta pentru salvarea de la retrogradare

Liga Naţională de handbal feminin revine la finele acestei săptămâni, după o întrerupere de o lună, iar Handbal Club Zalău va evolua în deplasare, pe terenul penultimei clasate, Rapid USL Metrou Bucureşti. Formaţia condusă de Gheorghe Tadici s-a impus în în etapa a XX-a cu scorul de 30 – 24 pe terenul celor de la Măgura Cisnădie, echipa aflată în luptă directă cu Rapidul pentru salvarea de la retrogradare, iar zălăuancele vor să se întoarcă cu maximum de puncte şi din Capitală.
„A fost o lună în care am efectuat pregătire intensă, deoarece urmează cinci etape dificile pentru noi. Suntem o echipă care facem meciuri bune cu echipe din prima parte a campionatului, dar care am pierdut câteva puncte şi cu echipe din partea a doua a campionatului. Sper ca la ora disputării ultimelor cinci jocuri să se vadă pregătirea pe care am făcut-o. Sâmbătă jucăm în faţa unei echipe care încearcă să îşi joace una dintre ultimele şanse la salvarea de la retrogradare. Suntem conştienţi că va fi un joc dificil, dar vom încerca să obţinem cele trei puncte”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.
HC Zalău ocupă locul opt cu cinci etape înainte de final, având 32 de puncte acumulate, la egalitate cu ocupanta locului şapte, SCM Craiova. În cazul unei victorii a zălăuancelor pe terenul Rapidului, formaţia de la poalele Meseşului ar putea urca o poziţie în clasament, având în vedere că oltencele evoluează pe terenul liderului CSM Bucureşti.
Partida dintre Rapid Bucureşti şi HC Zalău este programată sâmbătă, la ora 11, în Sala „Rapid” din Bucureşti.
Programul complet al etapei: Unirea Slobozia – CSM Ploieşti, HCM Baia Mare – HCM Roman, CSM Bucureşti – SCM Craiova, Rapid Bucureşti – HC Zalău, HC Alba Sebeş – HCM Râmnicu Vâlcea, Măgura Cisnădie – Corona Braşov, Universitatea Alexandrion Cluj – HC Dunărea Brăila.

Leave a Comment