Zalăul nu va organiza Cupa României la box

Schimbare radicală în ultima şedinţă de Birou Executiv a Federaţiei Române de Box, desfăşurată marţi după-amiaza. Deşi directorul Clubului Sportiv Municipal Zalău, Silviu Mureşan, a afirmat zilele trecute că sunt şanse mari ca oraşul de la poalele Meseşului să fie în acest an gazda Cupei României, oficialii federaţiei au decis ca evenimentul să fie organizat de Clubul Sportiv Municipal Brăila. „În prima fază, mi s-a spus că totul este în regulă, că solicitarea care am trimis-o noi este avantajoasă, însă, în ultimul moment s-a schimbat totul. Am înşeles că principalul motiv pentru care federaţia i-a acordat Brăilei posibilitatea de a organiza Cupa României este faptul că autorităţile locale au promis că vor premia locul întâi la fiecare categorie cu 500 de lei, iar locul doi, cu 300 de lei, ceea ce la noi nu ar fi fost posibil”, ne-a explicat directorul Silviu Mureşan.
CSM Zalău va fi reprezentată la Cupa României de doi pugilişti: Adrian Popuţea şi Cătălin Breban, ultimul fiind legitimat doar din acest an la clubul zălăuan.
„Obiectivul pentru această competiţie rămâne câştigarea Cupei României de către Adrian Popuţea, mai ales că a câştigat şi ultimele două ediţii. Ne pregătim intens pentru competiţie şi sperăm să obţinem un rezultat bun. Cătălin Breban este un sportiv care s-a apucat de puţin timp de box, dar avantajul său este că a practicat înainte kickbox. Nu vom avea obiectiv de medalie cu Breban, dar ne vom pregăti bine până la Campionatul Naţional din luna septembrie, unde sper să urce pe podium”, a afirmat antrenorul Ioan Dragoş.
Dacă în anii anteriori a boxat la categoria +91 de kilograme, Adrian Popuţea va încerca să câştige competiţia în acest an la categoria 91 de kilograme.
Cupa României este programată în perioada 8 – 14 februarie.

Leave a Comment