Zalăul are reprezentant la Campionatul Mondial de Lupte Libere pe plajă

Antrenorul Gheorghe Panc, profesor la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, a fost invitat la Campionatul Mondial în calitate de oficial din partea Federaţiei Române de Lupte

Zalăul nu se poate mândri cu sportivi participanţi la Campionatul Mondial de Lupte Libere ce va începe astăzi, la Mangalia, însă va avea totuşi un reprezentant. Gheorghe Panc, antrenor de lupte libere în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Zalău, a fost invitat la competiţia de la malul mării în calitate de oficial al Federaţiei Române de Lupte (FRL). Pentru antrenorul zălăuan este prima prezenţă la un astfel de eveniment. „Este o onoare pentru mine să fiu invitat la o astfel de competiţie. Sunt sigur că oaspeţii noştri vor fi mulţumiţi de organizare, iar sportivii din România vor obţine rezultate bune. Cele mai mari speranţe ne punem în Vlad Caraş, campion mondial la seniori. Sper să-şi poată apăra titlu câştigat anul trecut chiar la el acasă. Unul dintre scopuri este şi de a vedea cum se organizează acest campionat, fiindcă peste două săptămâni este programat la Slobozia Campionatul Naţional de Lupte libere pe plajă, rezervat copiilor 1 şi 2, la care CSS Zalău va avea zece reprezentanţi”, ne-a declarat Gheorghe Panc.
Campionatul Mondial de Lupte Libere pe plajă este programat în perioada 11 – 14 iunie, pe plaja „Laguna” din Mangalia, urmând să fie prezenţi sportivi din Austria, Estonia, Rusia, Norvegia, Grecia, Kazahstan, Iran, Kurdistan, Bulgaria, Italia, Moldova şi România.
Unul dintre organizatorii evenimentului este Asociaţia Sportivă Municipală Calatis Mangalia, al cărei preşedinte este Lucian Luca, ales în 2013 vicepreşedinte al FRL. Acesta a afirmat că şi-a propus organizarea unui Campionat Mondial în Mangalia încă din 2013, când a ajuns în conducerea federaţiei.
Ediţia de anul trecut a fost organizată în Grecia.

Leave a Comment