Zălăuanul Rareş Bălean s-a calificat la Campionatul European

Voleibaliastul zălăuan Rareş Bălean a început cu dreptul anul 2015, obţinând la finalul săptămânii trecute Calificarea la Campionatul European cu naţionala de juniori a României. „Tricolorii” au evoluat în Grupa H, turneul de calificare desfăşurându-se în Grecia, iar pe lângă naţionala elenă au mai participat reprezentativele Lituaniei şi Finlandei.
Jucătorii pregătiţi de Răzvan Parpală şi Zoltan Kovacs au avut o evoluţie foarte bună, reuşind să se impună în toate cele trei meciuri disputate. Primul duel a fost în faţa Finlandei, partidă pe care românii au încheiat-o într-o oră şi jumătate, câştigând cu scorul de 3 – 0. Dacă în primul set, naţionala de juniori s-a impus cu 25 – 19, celelalte două parţiale au fost mai disputate, fiind câştigate la limită de „tricolori”, 28 – 26 şi 31 – 29.
România nu a cedat nici în faţa reprezentativei ţării gazdă, impunându-se cu scorul de 3 – 1 în faţa Greciei. Scorul a fost egal la seturi după primele două parţiale, România câştigând cu 25 – 20 actul de debut, iar Grecia, cu 25 – 18 setul doi. România a jucat mai bine în următoarele două seturi şi a reuşit să se impună cu 25 – 13 şi cu 27 – 25.
Tot 3 – 1 în favoarea „tricolorilor” a fost scorul şi în disputa cu Letonia, după ce voleibaliştii letoni s-au impus cu 25 – 21 în actul de debut. Voleibaliştii români au revenit la timp în meci şi şi-au adjudecat următoarele trei seturi, scorul fiind 25 – 17, 25 – 22 şi 25 – 20.
În urma celor trei victorii, România s-a clasat pe primul loc în Grupa H, cu maxim de puncte, obţinând astfel calificarea la turneul final.
„Ne-am pregătit intens înaintea turneului de calificare, am dat dovadă de seriozitate şi că suntem o echipă omogenă, iar acest lucru s-a şi văzut în Grecia. Mă bucur foarte mult pentru acest rezultat şi sper să ne demonstrăm valoarea şi la Campionatul European”, ne-a declarat Rareş Bălean.
Campionatul European de volei rezervat juniorilor este programat în perioada 4 – 12 aprilie, în Turcia.

One Thought to “Zălăuanul Rareş Bălean s-a calificat la Campionatul European”

  1. Anonim

    Tot respectul pentru performanta lui, dar aseara a facut un gest care nu trebuia facut dupa parerea mea. In setul 2, la scorul de mult la putin pentru Zalau, a comentat o decizie a arbitrului. Si a comentat-o insistent, la amandoi arbitrii. Si eu am vazut bloc-aut(asa cum a vazut el), dar repet, nu trebuia sa comenteze.

Leave a Comment