Zălăuanul Rareş Bălean, în topul voleibaliştilor cu cei mai mulţi aşi realizaţi la Jocurile Mondiale Universitare

Convocat în premieră în echipa naţională de volei a României care a participat luna trecută la Jocurile Mondiale Universitare din Taipei, zălăuanul Rareş Bălean a avut o evoluţie bună sub tricolor.
Trăgătorul secund al campioanei României, Volei Municipal Zalău, a ocupat locul doi în topul jucătorilor care au realizat cei mai mulţi aşi din serviciu, prima poziţie fiind ocupată de argentinianul Giraudo Matias. Voleibalistul argentinian a reuşit 15 aşi din serviciu, în timp ce Rareş Bălean a făcut 14 puncte din serviciu.
Voleibalistul echipei zălăuane a ocupat locul doi şi în topul celor mai buni jucători pe faza de atac, având un procentaj de 42,25 la sută, cu 79 de reuşite.
„Tricolorii” au terminat pe locul trei în grupă, după ce au învins reprezentativele Chilei, Australiei şi Hong Kong şi au pierdut în faţa Cehiei şi Rusiei.
România a jucat în turneul pentru locurile 9 – 16, pierzând partidele cu Mexic şi Canada. În meciul decisiv pentru ocuparea locului 15, România a întâlnit din nou reprezentativa Hong Kong, câştigând cu scorul de 3 – 1 în faţa acestei.
În clasamentul general, echipa naţională a României a ocupat locul 15 din 24 de participante.

Leave a Comment