Zălăuanul Gabriel Vaşvari a adus Botoşaniului prima victorie din play-out

Una dintre primele partide programate în runda întâi a play-out-ului Ligii I de fotbal a fost cea dintre FC Botoşani şi Petrolul Ploieşti, ambele formaţii fiind într-o situaţie destul de delicată. Botoşenenii riscă să se desfiinţeze în cazul în care vor retrograda în Liga a II-a, în timp ce Petrolul, se află la opt puncte de primul loc care asigură salvarea de la retrogradare.
Chiar dacă formaţia din Botoşani, la care evoluează şi zălăuanul Gabriel Vaşvari, a acumulat 16 puncte după victoria în faţa Petrolului, moldovenii nu sunt deloc relaxaţi, mai ales după declaraţia patronului Valeriu Iftime, care a afirmat că, în cazul unei eventuale retrogradări, este convins că fotbalul va dispărea în Botoşani.
Debutul în play-out a fost, însă, unul reuşit pentru botoşăneni, care s-au impus cu 1 – 0 în faţa „lupilor galbeni”.
Unicul gol al partidei a fost marcat de zălăuanul Gabriel Vaşvari, în minutul 72, din lovitură de pedeapsă, după un henţ comis în suptrafaţa de pedeapsă de francezul Fabrice Begeorgi.
„Este un gol foarte important şi mă bucur că am reuşit să marchez. Aveam foarte mare nevoie de victorie, după trei rezultate negative. Nu este nicio revanșă sau ceva după ce am ratat ultimul penalty. Mă bucur că am reușit să-mi mențin calmul la lovitura de departajare, nu am avut emoții suplimentare. Eu sunt desemnat de antrenor să execut penalty-urile. A fost o presiune, toată lumea se aștepta să marchez și mă bucur că am reușit. Nu pot să spun modul în care am executat lovitura liberă și de ce am tras așa, astea sunt secrete”, a declarat Gabriel Vasvari pentru fcbotoşani.ro.
În etapa a doua a play-out-ului, FC Botoşani va întâlni, în deplasare, FC Voluntari.

Leave a Comment