Zălăuanul Cristian Bolduț a scris istorie la Campionatul European de karate kyokushin

Rezultat deosebit pentru instructorul secției de karate kyokushin de la CS Vidalis Zalău, Cristian Bolduț, care a cîștigat medalia de argint la Campionatul European de karate kyokuyshin desfășurat la finalul săptămânii trecute în capitala Azerbaijanului, Baku.

Ediția din acest an a Campionatului European de karate kyokushin s-a desfășurat în perioada 30 – 31 mai, în capitala Azerbaijanului, Baku, printre cele 21 de țări particiopante numărându-se și România. Din lotul naționala facut parte și zălăuanul Cristian Boldut, instructorul secției de karate de la CS Vidalis Zalău, care a concurat în proba de kata. Cei mai buni sportivi din 21 de țări au participat la ediția din acest an a Europenelor, aceștia concurând în probele de kata și kumite.

Pentru sportivul zălăuan, concursul a fost unul de excepție, Bolduț reușind câștige titlul de vicecampion al Europei,după ce, anul trecut a obținut locul patru. În acest an, sportivul zălăuan și-a propus ca obiectiv câștigarea unei medalii, ceea ce a și realizat.

„Acest titlu de vicecampion al Europei reprezint nu doar cel mai bun rezultat al judetului Sălaj în karate kyokushin, ci și cel mai bun rezultat al Romaniei din toate timpurile în proba de kata.Până la ediția din acest an, cel mai bun rezultat românesc a fost locul 4 obținul la Europenele din 1998, performanță pe care eu am egalat-o în repetare rânduri, dar nimeni nu a reușit să o depășească până la ediția din acest an„, ne-a dezvăluit proaspătul vicecampion european.

Astfel, medalia de argint obținută de Cristian Bolduț în proba de kata este prima medalie românească la această probă a seniorilor, ceea ce face ca acest rezultat să fie unul de excepție și, în același timp,îmbucurător având în vedere că a fost obținut tocmai de un sportiv zălăuan.

Următorul eveniment la care vor lua parte sportivii de la CS Vidalis Zalău este stagiul național programat în această vară, la Cluj.

Leave a Comment